Klaipėdai – galimybė išbandyti technologijas

Klaipėdai – galimybė išbandyti technologijas

Klaipėdai – galimybė išbandyti pažangias saugos technologijas. Tai tarptautinės kompanijos, dirbančios informacinių technologijų srityje, sukurta ir nemokamai testuoti siūloma įranga, kuri dirbtinio intelekto pagalba realiu laiku analizuoja stebėjimo kamerų vaizdus, juose identifikuoja šaltąjį ar šaunamąjį ginklą, minios smurtą, muštynes ir automatiškai informuoja policiją ar saugos tarnybą.

Galimybę pristatyti šią technologiją Klaipėdoje, miesto meras Vytautas Grubliauskas, atostogų metu viešėjęs Los Andžele, aptarė su Lietuvos generaliniu konsulu Los Andžele Dariumi Gaidžiu.

„Generalinis konsulas pasisiūlė tarpininkauti tarp miesto ir informacinių technologijų kompanijos, kad ši savo projektą pristatytų Klaipėdoje. Tai galimybė Klaipėdai nemokamai išbandyti siūlomas naujoves, o galbūt sulaukti ir naujų investuotojų. Dramatiški pastarųjų dienų įvykiai rodo, kaip svarbu identifikuoti grėsmes kiek įmanoma anksčiau, nes pasekmės daugeliu atveju gali būti tragiškos ir nenuspėjamos“, – sako V. Grubliauskas.

Klaipėdos meras inicijuoja susitikimą su kompanijos atstovais, kurie naujas technologijas pristatytų savivaldybės viešosios tvarkos specialistams bei Klaipėdos apskrities policijos atstovams. Technologija naudojasi esamomis stebėjimo kameromis. Teigiama, kad ji būtų ypač naudinga didelių renginių metu, mokyklose ir pan.

Šiuo metu Klaipėdoje veikia apie 80 vaizdo stebėjimo kamerų. Šiemet bus įrengta dar apie 70 naujų. Naujos kameros veiks Žardės, Laukininkų, Vingio, Bandužių mikrorajonuose – teritorijose, kur įsikūrę prekybos centrai, barai, kazino ir kitos įstaigos. Kameromis taip pat bus stebima aktyviu naktiniu gyvenimu garsėjanti Žvejų gatvė senamiestyje, taip pat Klaipėdos piliavietė, Vasaros estrada, automobilių stovėjimo aikštelės pajūryje ties Pamario gatve, įvažiavimai į Klaipėdos miestą ir kitos vietos. Tuo metu esamos senesnės, analoginės, kameros šiemet bus pakeistos į skaitmenines.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder