Klaipėda turės moto muziejų

Klaipėda turės moto muziejų

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje pristatyti buvusio kino teatro "Vaidila" pastato projektiniai sprendiniai. Savivaldybė džiaugiasi, kad pagaliau uostamiestyje bus sutvarkyta ir ši vieta.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė sakė, kad buvo atvykęs ir pats vystytojas, įsigijęs pastatą, ir architektai ir supažindino Savivaldybę su savo planais.

Pastatą planuojama atnaujinti, modernizuoti ir įrengti jame moto muziejų, kuriame bus eksponuojami motociklai, seni automobiliai.

"Projektas pristatytas labai išsamiai, buvo malonu matyti tokį pristatymą. Aptarėme, kuo miestas galėtų padėti vystant šį projektą. Savivaldybė suinteresuotas, kad būtų atgaivintas šitas kompleksas. Mes rekomendavome pasitarti su architektų bendruomene, nes šitas pastatas, kurį jie planuoja modernizuoti, yra tokioje aplinkoje, kuri nuo sovietmečio buvo kaip vientisas kompleksas. Prašėme įvertinti, kaip tas atnaujintas pastatas įsilies į visą kompleksą", - sakė M. Černiūtė-Amšiejienė.

Miesto architektė pasidžiaugė, kad pagaliau atsirado, kas pajudins tą nesutvarkytą objektą.

Aplink jį Savivaldybė tvarko viešąsias erdves. Ji ragino ankstesnius to pastato savininkus, kad jie pradėtų ką nors daryti, tačiau tada nepavyko nieko pasiekti. Užtat dabar džiaugiamasi tokia iniciatyva.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder