Klaipėda sulaukė Betliejaus ugnies

Klaipėda sulaukė Betliejaus ugnies

Kalėdų išvakarėse Klaipėdą pasiekė kasmet skautų iš Betliejaus į įvairias pasaulio šalis gabenama Betliejaus ugnis.

Uostamiestį ugnis pasiekė traukiniais ir laivais - kaip juokavo patys skautai, ugnis sutikta geležiniuose ir jūros vartuose.

Nuo Betliejaus ugnies įžiebtos žvakelės buvo išdalintos Klaipėdos merui ir įvairių organizacijų bei įstaigų atstovams - medikams, policijos pareigūnams, karinių jūrų pajėgų, muitinės, kariuomenės, Klaipėdos universiteto, labdaros organizacijų atstovams, žurnalistams ir kt.

"Norime šią ugnį perduoti merui ir organizacijoms, kurios į miestą neša šviesą, rodo kelią šviesai", - kalbėjo skautai.

Ugnelės dalijimo ceremoniją palydėjo giesmė "Tyli naktis", kuriai trimitu pritarė ir šventišku kalėdiniu megztiniu pasipuošęs meras Vytautas Grubliauskas.

"Šiandien yra dvasingas, gražus sielos atsivėrimo rytas, kai žodžių reikia kuo mažiau. Vos įėjęs į salę sakiau - seniai buvo, kai mačiau visą Klaipėdą vienoje vietoje. Tai - geras ženklas, nes ši ugnis suvienijo visą miestą vienam tikslui - dvasiniam gerumui, širdies dosnumui", - kreipdamasis į susirinkusiuosius sakė V. Grubliauskas.

Jis linkėjo, kad simbolinė Betliejaus šviesa pasiektų kiekvieną klaipėdietį, kad neliktų nė vieno neapšviesto, nepaliesto šios šviesos ir šilumos.

"Tai laikas, kai visas miestas turi būti viena didelė šeima. Branginkime tą bendrystės jausmą, vienos didelės gražios šeimos jausmą, neškime jį per pasaulį, dalinkimės juo, būkime dosnūs dalindamiesi, atverkime širdis gerumui, kad širdyje neužgestų liepsnelės šiluma, tikėjimas gėriu bei grožiu", - gražiausių metų švenčių išvakarėse linkėjo Klaipėdos meras.

Klaipėda sulaukė Betliejaus ugnies

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder