Klaipėda skęsta

Klaipėda skęsta

Pirmadienį kaip iš kibiro pilantis lietus užtvindė ne vieną Klaipėdos gatvę. Pranešama apie potvynius Baltijos žiede, Šilutės plente, Debreceno, Naujakiemio, Statybininkų prospekte, Dubysos ir daugelyje kitų gatvių.

Dėl šių priežasčių susidarė automobilių spūstys, ne vienas klaipėdietis vėlavo į darbą.

Smarkiai patvinę ir kai kurie daugiabučių kiemai.

VE. lt skaitytojo Andriaus video

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas skelbia, kad mieste susidarė ekstremali situacija:

„Ekstremali situacija Klaipėdoje - nors oficialiai ji dar nepaskelbta, bet šį rytą pasitikome išties sudėtingomis aplinkybėmis: vanduo užtvindė nemažai miesto gatvių ir kiemų.

Jau iš ankstaus ryto duotas pavedimas sukviesti ekstremalių situacijų komisiją, veiksmai derinami su AB “Klaipėdos vanduo”, policijos, gelbėtojų vadovais ir pareigūnais, visi aktyviai dalyvauja likviduojant šią situaciją, tarnybos deda visas pastangas, kad miestiečiai kuo greičiau galėtų grįžti į normalų gyvenimo ritmą, bet suprantama, laiko tai užims.

O kol kas prašau kantrybės ir supratimo, raginu visus susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, o jei vykti būtina, automobilius geriau palikite namie bei rinkitės viešąjį transportą. Tiek dirbančiuosius, tiek darbdavius, tiek moksleivius, jų tėvus ir mokytojus raginu šią kritišką situaciją vertinti vadovaujantis sveiko proto kriterijumi. Apie priežastis - kiek vėliau, nors jos daugmaž aiškios.

12 val. ekstremalių situacijų komisija rinksis dar kartą. Galiu tik dar kartą užtikrinti, kad dedamos visos pastangos, jog situacija Klaipėdos mieste normalizuotųsi kuo greičiau“- rašo meras.

„Būdų sumažinti vandens lygį šiuo metu nėra“

Dėl gausaus lietaus ir stipraus vėjo Klaipėdoje pirmadienio rytą apsemtos gatvės, svarstoma skelbti ekstremalią situaciją. „Yra vietų pietinėje miesto pusėje, kur vandens lygis stipriai pakilęs, nes visą naktį buvo nepalankus vėjas, jis ėjo nuo jūros ir marių pusės, labai buvo didelė liūtis ir daugelis kolektorių, kurie surinkinėja vandenį, yra užsipildę“, – pirmadienį sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Šiuo metu renkama informacija iš tarnybų, mokyklų bei darželių, o vidurdienį bus sprendžiama, ar reikia uostamiestyje skelbti ekstremalią situaciją.

„Vienas iš svarstomų dalykų būtų sumažinti transporto priemonių eismą pietinėje dalyje, galbūt vieną dieną galėtų vaikai neiti į mokyklą, nes žinome, kad pagrindiniai srautai yra būtent prieš 8 valandą, nes dauguma žmonių važiuoja su savo vaikais į darželius ir mokyklas, kas, be abejo, pasunkina ir viešajam transportui situaciją pravažiuoti pro miestą“, – kalbėjo jis. 

Pasak S. Budino, būdų sumažinti vandens lygį šiuo metu nėra.

Savivaldybės duomenimis, policijos pareigūnai nuo pat ryto sulaukė pranešimų apie neišvažiuojamus kiemus ir gatves. Gyventojų laikinai prašoma atsisakyti nereikalingų kelionių lengvaisiais automobiliais bei rinktis visuomeninį transportą. Jei vis dėlto tenka keliauti savo automobiliu, mašinoje reikėtų turėti neperšlampančius batus bei drabužius, jei sugedus automobiliui tektų išlipti.

Labiausiai situacija komplikuota Šilutės plente ir Taikos prospekte.

Turite nuotraukų ar video iš įvykio vietos? Pasidalinkite su VE.lt skaitytojais
[email protected]

Klaipėda patvino

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder