Klaipėda pasipuošė našlaitėmis

Klaipėda pasipuošė našlaitėmis

Klaipėdos miesto viešosiose erdvėse pasodinta 5,5 tūkstančio įvairiaspalvių našlaičių. Valdininkai tikina, kad vasarą mieste bus dar daugiau žiedų, o galbūt ir naujų želdinių kompozicijų.

Šiomis dienomis Klaipėdoje gėlių žiedais pražydo laivelio kompozicija Atgimimo aikštėje, atgijo "boružės" skvere prie Danės upės, Karlskronos aikštė, gėlės pakabinamuose vazonuose papuošė Tiltų gatvę, Taikos prospektą.

Pasak "Klaipėdos želdinių" apželdinimo darbų vadybininko Eimanto Adomaičio, gėlės sodinamos tose pačiose vietose, kur ir ankstesniais metais. Be jau paminėtų plotų, dar ketinama našlaitėmis apsodinti Debreceno miesto ženklą, Danės skverą prie "Arkos" paminklo.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė patvirtino, kad pavasarinės gėlės sodinamos įprastose vietose. Šiam miesto papuošimui iš Savivaldybės biudžeto skirta 2 300 eurų.

I. Šakalienė kol kas neatskleidė, koks apželdinimas ir už kokią sumą numatomas uostamiestyje vasarą, tačiau intrigavo, jog šalia jau įprastų gėlynų gali atsirasti ir naujovių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder