Klaipėda pasidavė šokančių fontanų madai

Klaipėda pasidavė šokančių fontanų madai

Lietuvos miestuose darosi madinga turėti spalvotus šokančius fontanus. Druskininkai jau turi, Palanga turės, Klaipėda irgi žada neatsilikti.

Druskininkuose spalvotieji fontanai, kainavę apie 1 mln. Lt, atsirado prieš trejus metus. Už 10 Lt kainuojančią SMS žinutę žmogus gali užsisakyti net savo mėgstamą muziką.

Palanga jau šiemet gruodį žada turėti šokančius grojančius fontanus Jūratės gatvės pradžioje esančioje aikštėje, turėsiančius 220 purkštukų ir kainuosiančius apie 0,5 mln. Lt. Irgi bus galima užsisakyti muziką SMS žinute. Fontanas veiks ištisus metus, žiemą šviesos lazeriais bus imituojamos vandens čiurkšlės.

Šiemet vienas iš ryškesnių Jūros šventės akcentų Klaipėdoje buvo spalvotųjų šokančių fontanų šou Jono kalnelio tvenkinyje. Dvi dienas vyko po kelis seansus, o žmonės taip buvo nugulę Jono kalnelį, kad net musei nebuvo kur nutūpti.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, po to, kai šis šou Jono kalnelyje sulaukė didelės sėkmės, miesto savivaldybės administracijai pavesta parengti projektą dėl tokio stacionaraus fontano įrengimo būtent toje pačioje vietoje. Projektas dar nepradėtas rengti, bet kitų metų savivaldybės veiklos ir finansiniuose planuose tokie fontanai jau turės figūruoti.

A. Šulco manymu, jeigu nebus spėta tokių fontanų įrengti kitą vasarą, tai per dvejus metus tai tikrai pavyks padaryti.

Ar tokie fontanai veiktų ištisus metus, ar tik vasaros sezono metu, vicemeras dar negalėjo pasakyti. Ko gero, bus atlikta nedidelė galimybių studija.

"Norėtųsi ambicingo projekto, tokio, kokio šiame regione nėra, - sakė A. Šulcas. - Žinoma, kad ne kiekvienas miestas privalo turėti tokius fontanus. Kurortiniai miestai turi ieškoti pramogų žmonėms, ir tai natūralu. Jų uždavinys - vilioti žmones. Mes su jais nelenktyniaujame, nors kartais imame juos ir aplenkiame. Pavyzdžiui, dušus paplūdimiuose mes įsirengėme pirmieji Lietuvoje."

Teigiama, esą Klaipėda tokius fontanus rengs ne norėdama vilioti poilsiautojus, o atgaivinti Jono kalnelio tvenkinį.

Pasak A. Šulco, šis kalnelio tvenkinys buvo sutvarkytas prieš keliolika metų, tačiau taip ir nerasta, kaip jį pritaikyti. O geras fontanų, šviesos ir lazerių šou galėtų jį atgaivinti, pritraukti nuolatinius žiūrovus ir, vicemero manymu, duoti nuolatinių pajamų.

Ar tokie fontanai Klaipėdoje bus įrengti už valdiškus pinigus, ar miesto valdžia ieškos investuotojų, dar nežinia, tačiau toks tikslas jau iškeltas.

"Jį bandysime pasiekti artimiausiu metu ir tikrai šioje vietoje nenusipiginsime", - tikino vicemeras.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder