Klaipėda nepriklausomybės atkūrimą paminės kūrybingai

Klaipėda nepriklausomybės atkūrimą paminės kūrybingai

Artėjant kovo 11-ajai visi klaipėdiečiai kviečiami aktyviai dalyvauti akcijoje „Lietuvai ir man“, skirtoje Lietuvos nepriklausomybės 25-mečiui paminėti.

Kovo 11-ąją sukanka 25 metai, kai buvo priimtas Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo aktas dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo.

Šio jubiliejinio atkurtos mūsų valstybės minėjimo proga kartu su nepriklausoma Lietuva augusi karta – mokiniai ir studentai – inicijuoja akciją „Lietuvai ir man“. Jos tikslas – suburti jaunimą netradiciškai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-ąsias metines, įtraukti mokytojus, tėvus, visuomenę. Akcijos metu mokiniai, tėvai, mokyklų bendruomenių nariai ir visi mūsų šalies piliečiai Lietuvoje bei užsienyje kviečiami pinti trispalves – geltonos, žalios ir raudonos spalvos draugystės apyrankes ir taip išreikšti tautos vienybę.

Tarp jaunimo populiarių draugystės apyrankių pynimas – fantazijos ir kūrybiškumo kupinas užsiėmimas. Šios apyrankės – tai draugystės ženklas, dovana artimiausiems draugams. Juostelė nenurišama nuo rankos, kol pati susidėvi. Apyrankes mokyklose gali pinti mokiniai ir visų mokyklų bendruomenės nariai, naudodami skirtingas technologijas.

Daugiausiai apyrankių nupynusi mokykla bus apdovanota. Jos deleguoti atstovai kovo 6 d. vyks į Vilnių, Nacionalinę dailės galeriją, kur turės galimybę puošti specialiai šiai akcijai paruoštą Gediminaičių stulpų konstrukciją. Visai konstrukcijai papuošti reikia 250 tūkst. draugystės apyrankių. Nugalėtoją tarp dalyvaujančių Klaipėdos mokyklų išrinks speciali komisija. Juostelės turi būti suskaičiuotos ir supakuotos į dėžutes. Ant dėžučių turi būti užrašytas mokyklos pavadinimas ir apyrankių skaičius. Nupintas apyrankes dalyviai turi pristatyti iki kovo 4 d. į Klaipėdos miesto savivaldybės (Liepų g. 11) Informavimo ir e. paslaugų skyriaus Vieno langelio ir e. paslaugų poskyrį, 116 kab. nuo 8 val. iki 17 val.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder