Klaipėda meta gelbėjimosi ratą verslininkams

Klaipėda meta gelbėjimosi ratą verslininkams

Karantino laikotarpiu verslininkams Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja suteikti vietinių rinkliavų lengvatas. Jeigu Taryba šiam sprendimui pritartų, į miesto biudžetą, karantinui tęsiantis mėnesį, nebūtų surinkta maždaug 33 tūkst. eurų, skaičiavo Klaipėdos miesto savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė.

Jos parengtame aiškinamajame rašte teigiama, kad verslininkus ketinama atleisti nuo rinkliavos už leidimą įrengti išorinę reklamą ant Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančių objektų ar teritorijų. Taip pat ketinama atleisti verslininkus ir nuo vietinės rinkliavos prekybos ir paslaugų veikloms, kurios karantino režimo Lietuvos Respublikoje laikotarpiu yra draudžiamos.

"Lengvatos būtų suteiktos tiems, kurių veikla draudžiama karantino laikotarpiu", - antradienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete sakė K. Petraitienė.

Ji teigė, kad jeigu Taryba pritartų tik verslininkų atleidimui nuo rinkliavos už prekybos ir paslaugų teikimo veiklą, miestas nesurinktų 5 tūkst. eurų mokesčių per mėnesį.

O jeigu Taryba pritartų ir atleidimui nuo rinkliavos už reklamą, į Klaipėdos biudžetą nebūtų surinkta 28 tūkst. eurų per mėnesį.

"Jeigu karantinas tęsis ilgiau, nuostoliai bus dar didesni", - sakė K. Petratienė.

Tie verslininkai, kurie gali vystyti veiklą ir karantino laikotarpiu, nuo minėtų mokesčių atleidžiami nebus.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitetas šiam pasiūlymui pritarė vienbalsiai. Tačiau jį dar turės patvirtinti Klaipėdos miesto tarybos nariai artimiausiame posėdyje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder