Klaipėda jungiasi prie „Žemės valandos“

Klaipėda jungiasi prie „Žemės valandos“

Šį šeštadienį, kovo 24 d., 20.30 val. vietos laiku daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje vienai valandai išjungs šviesas, taip leisdami planetai 60 minučių atsikvėpti. Prie šios iniciatyvos tradiciškai jungiasi ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Apšvietimas vienai valandai bus išjungtas Danės skvere ir prie Danės krantinių.

Šiuo simboliniu geros valios aktu globalios akcijos „Žemės valanda“ dalyviai pakvies susimąstyti, ką kiekvienas iš mūsų galime padaryti, kad sumažintume pragaištingus žmogaus veiklos padarinius gamtai. Vienas jų – tai klimato kaita, kurios poveikis juntamas jau ir mūsų šalyje.

„Atokvėpio žemei reikia ne tik šias simbolines 60 minučių. Svarbiausia – suprasti ir patikėti, kad kiekvieno iš mūsų kasdieniai veiksmai  yra svarbi didžiulio proceso dalis. Ir tik nuo to, kaip mes elgsimės, priklausys kuria kryptimi judės procesas: žemės tausojimo ar destrukcijos. Pagalvokime, ką galime padaryti kiekvienas iš mūsų, kad žemė galėtų pailsėti kuo dažniau – galbūt automobilį bent kartais iškeisti į dviratį ar kelionę pėsčiomis, galbūt kažkas iš mūsų dar nepradėjome rūšiuoti atliekų, o gal galime labiau tausoti energijos išteklius? Tikiu, kad pasirinksime tausojimo kelią“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. 

Lietuva prie šios akcijos prisideda jau kelerius metus iš eilės. Pilietinės iniciatyvos „Žemės valanda“ koordinatoriai – Susivienijimas Žali LT.

Iniciatyvą „Žemės valanda“ vykdo Pasaulinis gamtos fondas (World Wide Fund of Nature). Tai viena didžiausių gamtosaugos organizacijų pasaulyje. Žemės valanda prasidėjo nuo vieno miesto – Sidnėjaus. Jau po metų idėja apskriejo visą pasaulį. Dabar „Žemės valanda“ vadinama didžiausiu savanorišku žmonijos geros valios aktu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder