Klaipėda išreiškė palaikymą Baltarusijai

Klaipėda išreiškė palaikymą Baltarusijai

Sekmadienį Baltijos kelią minėję klaipėdiečiai pradėjo gražią solidarumo su baltarusiais akciją. Nuo šiandien, visą savaitę, miestiečiai ir miesto svečiai raginami ant Biržos tilto užrišti baltai raudonas juosteles, piešinius ar kitus kūrinius su Laisvės palinkėjimu Baltarusijos žmonėms.

Sekmadienio vakarą graži akcija buvo pradėta nuostabiu reginiu – ant tilto iš žmonių sudarytą Baltarusijos vėliava. Tylos minute buvo pagerbti tie, kurie žuvo Baltarusijoje siekdami žodžio ir judėjimo laisvės. Vėliau ant tilto buvo pririštos senosios Baltarusijos vėliavos su palinkėjimais baltarusiams.

Ant Biržos tilto buvo iškeltos aštuonios senosios Baltarusijos, tiek pat Lietuvos trispalvių, Latvijos ir Estijos valstybinių vėliavų. Organizatoriai teigė jaučiantys pareigą paminėti ir kitas valstybes, kur šiuo metu tęsiasi karai ir pažeidžiami demokratijos principai. Bet būtent sekmadienį vakare visų maldos ir širdys plakė Baltarusijos ritmu.

Solidarumo akcija ant Biržos tilto buvo tik gražaus gesto pradžia, mat 19 valandą Klaipėdoje, nuo Šiaurinio rago iki Palangos plento, buvo rengiamas Klaipėdos laisvės kelias. Šiuo projektu buvo prisidedama prie Laisvės TV pilietinės akcijos, kuri kvietė susijungti į gyvąją grandinę nuo Vilniaus iki pat Medininkų.

Uostamiestyje į gyvąją grandinę stojo ir politikai, Tarybos nariai, Klaipėdos savivaldybės, Švietimo įstaigų atstovai ir ne tik. Žmonės susikibę už rankų giedojo Lietuvos himną. Kone visi žmonės, susikibę į gyvąją grandinę, turėjo baltos spalvos atributus. Nepamiršta ir saugumo – pasirūpinta veido apsaugos kaukėmis ir pirštinėmis.

Sekmadienį Baltijos kelias buvo minimas ne tik Šiaurinėje, bet ir Pietinėje miesto dalyje. Ten šokiais ir dainomis sukaktį minėjo uostamiesčio senjorai ir svečiai.

Klaipėda palaiko Baltarusiją

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder