Klaipėda - geltonojoje zonoje, medikai - pasiruošę

Klaipėda - geltonojoje zonoje, medikai - pasiruošę

Klaipėdai patekus į geltonąją zoną, vakar sušauktas Ekstremalių situacijų komisijos posėdis. Ligoninių atstovai jame pateikė duomenis apie infekuotus asmenis, gydomus ligoninėse, taip pat buvo aptarta, ar medikai turi pakankamai apsaugos priemonių ir kaip vyksta bendras pasiruošimas vis didėjančiai COVID-19 bangai.

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktoriaus Raimundo Grigaliūno, Klaipėdoje šiuo metu situacija dar nėra pati blogiausia, tačiau sparčiai kintanti.

Remiantis direktoriaus pateiktais duomenimis, per pastarąsias 2 savaites Klaipėdoje fiksuojama 97,2 susirgimo 100 tūkst. žmonių.

"Palyginti su spalio 15 d., rodikliai išaugo 3 kartus", - teigė R. Grigaliūnas. Spalio 5-11 dienomis užsikrėtimų fiksuota 42, spalio 12-18 dienomis skaičius pakilo - 98. Spalio 19-21 dienomis fiksuojami 42 užsikrėtimai.

Uostamiestyje šiuo metu fiksuojami 27 židiniai. Daugiausia iš jų, apie 20 - ugdymo įstaigose.

Direktoriaus teigimu, pagrindiniai ligos plitimo keliai yra popamokinės veiklos, įvairūs būreliai, treniruotės, varžybos ir t. t.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. habil. dr. Vinsas Janušonis sako, kad įtampa gydymo įstaigoje po truputį auga. "Šiuo metu ligoninėje yra 33 užsikrėtę pacientai: 6 gauna deguonį, 3 ligoniai paguldyti į Reanimacijos skyrių, 1 pacientės situacija yra itin sunki", - kalbėjo gydytojas.

Šioje ligoninėje yra paruoštos 105 lovos, užsikrėtusiesiems COVID-19. Pasak įstaigos vadovo, jei reikės, bus atlaisvintas visas Infekcinis korpusas. V. Janušonis teigia, kad apsaugos priemonių gydytojams užtenka, o planinė pagalba pacientams taip pat teikiama.

Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorius gydytojas ortopedas-traumatologas Darius Steponkus teigia, kad anksčiau įsiplieskęs ligos židinys ligoninėje likviduotas dar ne visai, tačiau jau suvaldytas. Planinė pagalba taip pat teikiama.

Direktorius skatino žmones neslėpti susirgus, o kuo greičiau pranešti apie ligą.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius prof. dr. Jonas Sąlyga teigė, kad kol kas gydymo įstaiga dirba visu pajėgumu. "Šiuo metu ligoninėje gydomas 1 klasterinis pacientas. Darbuotojai kol kas taip pat sveiki, izoliuotis nė vienam dar nereikėjo", - teigė dr. J. Sąlyga. Anot vadovo, apsaugos priemonių medicinos darbuotojams užteks 3 mėnesiams.

Anot Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo Virginijaus Žalimo, ligoninėje buvo paguldytos 4 besimptome forma sergančios mamos ir du vaikai. "Kontakto su personalu šie ligoniai neturėjo. Mano žiniomis, šiuo metu visi gydosi namuose", - pasakojo gydytojas.

Įtempta situacija jaučiama ir dėl to kad padidėjo darbo krūvis mobiliajame patikros punkte. Loreta Venckienė, Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausioji gydytoja teigė, kad per dieną Klaipėdoje yra testuojama po 250 žmonių. Svarstoma apie dar vieno punkto įrengimą.

Savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė teigė, kad karščiavimo klinika taip pat įtemptai dirba. "Paslaugos teikiamos tiek kontaktiniu, tiek nuotoliniu būdu. Situacija keičiasi, antra banga auga, statistika tai puikiai rodo", - kalbėjo vedėja.

Anot specialistės, tai puikiai parodo padidėjęs klientų skaičius. Pasak R. Perminienės, srautas didės. "Esame pasiruošę ir papildomoms pamainoms", - teigė gydytoja.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder