Klaipėda - Europos jaunimo sostinė?

Klaipėda - Europos jaunimo sostinė?

Rugsėjo pabaigoje Klaipėda teiks galutinę paraišką 2021 m. tapti Europos jaunimo sostine. Ji penktadienį buvo pristatyta spaudos konferencijoje.

Paraišką rengusios VšĮ "Amicus Certus" vadovė Greta Tautavičiūtė sakė, kad kasmet Klaipėdą palieka 5-6 proc. jaunimo, nes miestas yra nuobodus ir nepatrauklus.

"Gyventojų mažėja, miestas sensta, nepakankamai skatinamas verslumas ir kūrybiškumas", - sakė G. Tautavičiūtė.

Europos jaunimo sostinės titulas Klaipėdai reikštų galimybę miestui ir jaunimui pasirodyti tarptautiniame kontekste. Būtų sukurta daugialypė programa, susijusi su jaunimo kultūriniu, socialiniu, politiniu ir ekonominiu gyvenimu.

Programos šūkis - "Veik, kurk, atskleisk". Akcentuojama, kad būtų plėtojama jaunimui patraukli ir į jaunimo poreikius orientuota kūrybiška ir versli aplinka.

"Džiaugiuosi, kad Kaipėdoje yra daug energingo, sumanaus, atsakingo, pilietiško, kupino idėjų jaunimo. Tai - miesto gyvybės ženklas. Europos jaunimo sostinės titulas būtų įrankis, atveriantis naujas galimybes", - sakė spaudos konferencijoje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėda dalyvauja finale jau antrus metus iš eilės. Pernai titulo iškovoti nepavyko. Šiais metais uostamiestis finale rungsis kartu su Kišiniovu (Moldova), Nikosija (Kipras), Jaroslavliu (Rusija), Varaždinu (Kroatija).

Kuris miestas taps 2021-ųjų Europos jaunimo sostine, paaiškės lapkričio 21 d. Serbijoje vyksiančioje apdovanojimų ceremonijoje.

Europos jaunimo sostinės titulas miestams skiriamas nuo 2009 metų, kai pirmą kartą jis buvo skirtas Roterdamui (Olandija). Dar nė karto Europos jaunimo sostine netapo Baltijos jūros regiono ar Skandinavijos šalių miestas. Šiais metais Europos jaunimo sostinė yra Portugalijos miestas Kaškaišas.

ANTRAS BANDYMAS. Klaipėda Europos jaunimo sostinės titulo siekia jau antrus metus iš eilės.

Organizatorių nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder