Klaida pavadinime gali brangiai atsieiti

Klaida pavadinime gali brangiai atsieiti

Prieš keliasdešimt metų įvelta klaida Herkaus Manto gatvės pavadinime gali gerokai patuštinti šioje gatvėje įsikūrusių įmonių iždus.

Klaipėdos savivaldybės Tarybos Žymių žmonių, istorinių įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos nariai jau trečia kartą laužė galvas, kaip išspręsti Herkaus Manto gatvės pavadinimo painiavą. Specialistų teigimu, trumpinti šios gatvės pavadinimo pirmojo žodžio negalima, tačiau būtent taip šios gatvės pavadinimas yra užrašytas Registrų centre. Tad visų fizinių bei juridinių asmenų, įsikūrusių šioje gatvėje, dokumentuose rašoma "H. Manto gatvė".

Lentelėse ant pastatų klaidų nėra daug - yra likusios tik dvi lentelės su klaidingu užrašu. Paskaičiuota, kad norint jas nuimti ir pritvirtinti dar 7 lenteles su teisingu užrašu, ten, kur jų trūksta, prireiktų per tūkstančio litų. Tačiau jei būtų nuspręsta, kad teisingai gatvės pavadinimas turi būti užrašytas ir Registrų centre, kur kas didesnė finansinė našta gultų ant šioje gatvėje veikiančių įmonių savininkų pečių.

Tokiu atveju įmonėms reikėtų keisti krūvas dokumentų. Daugelis jų turi būti patvirtinti notariškai, tad šios paslaugos gali atsieiti 500 litų ir dar daugiau. Skaičiuojama, kad šioje gatvėje yra registruota 371 įmonė, 50 jų kaštai kristų ant savivaldybės pečių.

Nors minėtos komisijos sprendimai yra tik rekomendacinio pobūdžio, jos nariai nesiryžo siūlyti miesto Tarybai ištaisyti kelių dešimtmečių senumo klaidą.

"Manau, kad logiškiausia būtų dabar pakeisti tik klaidingas gatvės pavadinimą žyminčias lenteles, o Registre tegul ir lieka klaidingas pavadinimas", - siūlė komisijos narys Vygantas Vareikis.

Kiti nariai pritarė, kad pasielgus priešingai gali tekti bylinėtis su šioje gatvėje veikiančių įmonių atstovais, nes iš anksto aišku, kad niekas nenorės finansuoti klaidos taisymo iš savo kišenės.

Tačiau planuojama po truputį ruošti šios gatvės gyventojus ir čia veikiančių įmonių savininkus tokiems pokyčiams. Todėl komisija pavedė savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus darbuotojams padaryti šios gatvės gyventojų ir veikiančių įmonių atstovų apklausą, kaip jie reaguotų į tokius pokyčius bei informuoti apie galimas finansines pasekmes.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder