Kiemų valymas: brangiau nei žadėjo valdžia

Kiemų valymas: brangiau nei žadėjo valdžia

Artėjant lapkričiui, nuo kurio uostamiesčio daugiabučių namų gyventojai patys turės rūpintis švara ir tvarka savo kieme, kai kurie klaipėdiečiai imasi už galvų. Nors valdininkai ir politikai preliminariai skaičiavo, kad vienam standartiniam butui švara kieme atsieis 2-4 eurus, gavę realius verslininkų pasiūlymus gyventojai skaičiuoja, kad kišenes gali tekti atverti dar plačiau.

Ypač pyksta pensininkai, kurie patys jau neturi jėgų eiti kasti žiemą sniego, o ir pinigų kiemsargiui ar valymo paslaugą teikiančiai bendrovei sunkiai sukrapšto. Tačiau tiems, kurie grasina nevalyti savo kiemų, valdininkai primena, jog už tai numatytos baudos.

"4 eurai - didžiuliai pinigai"

"Kaip gali žmonės nesipiktinti? Pensijos pridėjo 3-4 eurus, o dabar tuos pačius, jei dar ne daugiau, turės atiduoti, kad jų kiemas būtų nuvalytas", - klausė daugiabučių namų savininkų bendrijos (DNSB) "Geocinta" pirmininkė Ala Jurkina.

Pasak jos, šiai bendrijai priklausančio daugiabučio namo gyventojai iki šiol dar nėra priėmę jokio sprendimo, kas valys jų kiemus, kai Savivaldybės samdoma bendrovė nebeteiks šios paslaugos.

"Taisyklėse yra aiškiai parašyta, kad gyventojai turės prižiūrėti faktiškai naudojamą plotą. Logiška būtų, kad mums reikėtų prižiūrėti tik takelį per kiemą, nes visa kita teritorija mes nesinaudojame. Ką ten veikti? Nėra nė vieno suolelio, net šiukšliadėžių nėra - va, kokį turtą mums perduoda Savivaldybė", - gyventojų priekaištus išsakė namo pirmininkė.

A. Jurkina tikino, kad ir iki šiol gyventojams patiems reikėdavo šiukšles susirinkti, nors buvo traktuojama, kad kiemą valo Savivaldybės samdoma bendrovė, tad, matyt, tokį pat modelį gyventojai taikys ir įsigaliojus naujai tvarkai.

"Sulaukėme iš vienos įmonės pasiūlymo kiemą valyti už 250 eurų per mėnesį. Padalijus 60 butų, kiekvienam tektų per mėnesį mokėti daugiau nei 4 eurus. Pensininkui tai didžiuliai pinigai. Ne ką pigiau ir kiemsargį samdyti. Jis prašo per mėnesį 200 eurų atlyginimo, bet dar reikia nupirkti įrankius, techniką, o dar pridėjus mokesčius "Sodrai" gauname panašią sumą, kaip ir bendrovei mokėti", - skaičiavo namo pirmininkė.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder