Kiemas-ežeras pagaliau sulaukė tvarkdarių

Kiemas-ežeras pagaliau sulaukė tvarkdarių

Po didesnio lietaus vienas Herkaus Manto gatvės kiemas tampa tikru ežeru, kurį įveikti tampa problema ne tik pėstiesiems, bet ir automobiliams. Bendrovės "Klaipėdos vanduo" atstovai patikino, kad bus pradėti darbai, kurių metu bus pakeisti kanalizacijos vamzdžiai.

Į redakciją kreipėsi VšĮ "Kurianti partnerystė" direktorius Mindaugas Gudelis ir pranešė apie nepavydėtiną miesto centre esančio namo, kuriame veikia ši įstaiga, situaciją.

"Norime informuoti, jog Herkaus Manto g. 4 namo kieme stipriai kemšasi lietaus kanalizacija - po kiekvieno didesnio lietaus (net ne liūties) kiemas patvinsta ir tampa sunku važiuoti. Vandeniu apsemiama pusė automobilio rato. Apie ėjimą pėsčiomis nėra net ką kalbėti", - laiške rašė M. Gudelis.

Šiame pastate esą taip pat veikia restoranas, kirpykla, kosmetikos, buities, optikos ir zoo prekių parduotuvės bei kitos įmonės. Name yra ir 25 butai, kurie visi yra apgyvendinti.

Anot minėtos įmonės vadovo, situacija yra kritinė, kadangi patvinęs kiemas trukdo klientams patekti į patalpas, gyventojams po didelės liūties sunku patekti į namus.

"Į visas tris laiptines patenkama vienu keliu, kuris būna visiškai apsemtas vandeniu", - komentavo situaciją vyriškis.

"Klaipėdos vandens" atstovai patikino, kad ši situacija bendrovei yra žinoma.

"Jau ne kartą bandėme praplauti tuos kanalizacijos tinklus, tačiau tai nedavė jokio rezultato. Taigi problemą tvarkysime iš esmės - planuojame vykdyti kasimo darbus ir klosime naują vamzdį", - tikino bendrovės dispečerinės vadovas Matas Grikšas.

Problema esą labiausiai išryškėjo šiemet - kanalizacija, kuriai maždaug pusšimtis metų, jau buvo plauta bent porą kartų.

"Turbūt visiškai "užlūžo" vamzdis arba į jį smarkiai įsiskverbė šaknys", - komentavo pašnekovas.

Jeigu vykdant kasimo darbus darbininkai nesusidurs su kliūtimis, tikimasi, jog nauja kanalizacija bus nutiesta dar šiandien. Tačiau to garantuoti M. Grikšas nesiryžo.

Paklaustas, kaip dažnai "Klaipėdos vanduo" susiduria su panašiomis problemomis, pašnekovas atviravo, kad kanalizacijos tinklų Klaipėdoje būklė nėra gera, tad panašių atvejų būna tikrai nemažai. Esą daugelį metų tinklai buvo tvarkomi gana paviršutiniškai - tiesiog likviduojama avarija.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder