Keltų bilietai į Smiltynę gali pabrangti visu euru

Keltų bilietai į Smiltynę gali pabrangti visu euru

Toks pabrangimas susijęs su planuojamu įvesti saugomų teritorijų lankytojų bilietu. Tokia žinia papiktino Klaipėdos valdžią, nes esą kur tai girdėta, kad klaipėdiečiai, norėdami persikelti į Smiltynę, kuri yra jų miesto teritorijoje, dar turės ir susimokėti.

Kuršių Nerijos nacionalinio parko direktorės Aušros Feser žiniomis, projektas, kuriame numatyta, kad norint patekti į saugomas teritorijas visoje Lietuvoje reikės įsigyti 1 eurą kainuojantį lankytojo bilietą, jau yra parengtas. Trūksta tik aplinkos ministro parašo.

"Mes siūlėme, kad Klaipėdoje būtų taikomas tik 0,5 euro mokestis, bet šitas siūlymas nesulaukė palaikymo", - sakė A. Feser.

Užsiminta, kad visgi kai kuriems prie Vilniaus esantiems nacionaliniams parkams išimtys buvo padarytos.

Planuojama, kad įvedus Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojo mokestį, jį būtų galima rinkti "Smiltynės perkėlos" kasose. Tiesiog bilietas kainuotų nebe 80 euro centų, kaip yra dabar, o euru brangiau.

Tiesa, yra numatytos galimybės įsigyti metinį arba mėnesinį bilietą. Pastarojo kaina esą siektų tik 5 eurus.

A. Feser žiniomis, nuo šio mokesčio būtų atleisti tik Kuršių nerijos gyventojai, o klaipėdiečiai mokėtų taip pat, kaip ir kiti Lietuvos gyventojai.

"Šitaip mes pasieksime, kad saugomos teritorijos bus saugomos nuo gyventojų. Klaipėdos valdžia tokiam sprendimui nepritaria. Kur matyta, kad klaipėdiečiui reikės mokėti už įvažiavimą į savo miesto teritoriją. Man tai sunkiai suvokiama", - šitaip į žinią reagavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis žadėjo nedelsiant raštu kreiptis į Aplinkos ministeriją ir išsakyti savo poziciją šiuo klausimu.

A. Feser žiniomis, lankytojų bilietas saugomose teritorijose turėtų įsigalioti jau nuo gegužės 1 dienos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder