Kelte mirusios moters artimieji vis dar neatgauna kūno

Kelte mirusios moters artimieji vis dar neatgauna kūno

"Ekspertai mano mamai bijo daryti tyrimą dėl koronaviruso", - ištarė praėjusią savaitę kelte, plaukusiame iš Kylio į Klaipėdą, mirusios 56-erių metų moters sūnus (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Nors keleivę mirtis ištiko praėjusios savaitės trečiadienį, jos artimieji iki šiol nežino, kada atgaus kūną, nes tyrimas užtruko.

Su "Vakarų ekspresu" susisiekęs mirusios moters sūnus pasakojo, kad tenka eiti vargo kelius norint gauti kokios nors informacijos.

Sako - reikia leidimo

"Jie (teismo medicinos ekspertai - aut. past.) pasakė, kad jiems reikia leidimo (atlikti tyrimą - aut. past). Jie išsiuntė leidimą, aš kaip suprantu, policijos tyrėjams. Negavo 2 dienas. Po to vėl siuntė. Ir vėl negavo", - stebėjosi vyras.

Jis teigė, kad jo mamos kūnas dar praėjusios savaitės trečiadienį buvo išgabentas iš kelto į Valstybinę teismo medicinos tarnybą Klaipėdoje.

"Bet kadangi leidimo negauna, mums jo niekas negrąžina. Jau penkios dienos", - pirmadienį kalbėjo velionės sūnus.


TYRIMAS. Trečiadienį mirusiai moteriai turėtų būti atliekamas tyrimas dėl koronaviruso. Eimanto CHACHLOVO asociatyvi nuotr.

Jis teigė, kad į žiniasklaidą kreipiasi todėl, nes nebežino, kaip dar galima išspręsti šią situaciją. "Gal ir kiti žmonės patiria kažkokių sunkumų", - svarstė pašnekovas.

Jis teigė, kad kartu su jo mama iš Kylio į Klaipėdą plaukė ir vienas vyras.

"Iš jo paėmė tyrimą, bet jis neserga. Jam jau turėjo paskambinti, jeigu būtų sirgęs, būtų pasakę. Bet neskambina. Klausėme, kas yra, atsakė, kad jeigu būtų sirgęs, būtų paskambinę. O jis jaučiasi gerai", - kalbėjo vyras.

Teisinasi, kad kyla sunkumų

Tačiau Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė teigė, kad situacija yra kiek kitokia.

"Policija neduoda nurodymų teismo medicinos ekspertams atlikti arba neatlikti tyrimų dėl galimo koronaviruso. Kada bus atliktas minėtas tyrimas, turėtumėte teirautis teismo medicinos ekspertų", - atsakydama į "Vakarų ekspreso" užklausą, komentavo ji.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos (VTMT) direktorius Romas Raudys paaiškino, kodėl tyrimas trunka tiek ilgai.

"Esant įtarimų dėl COVID-19 ir po mirties imami tepinėliai šiai infekcijai patvirtinti arba paneigti. Taip daroma ir šiuo atveju: rytoj ryte bus paimtas tepinėlis VTMT Klaipėdos skyriuje.

Mirusiosios tolesnis tyrimas ir kūno atidavimas artimiesiems priklausys nuo COVID-19 tyrimo atlikimo laiko ir rezultato.

Šis procesas užsitęsė dėl terpių tepinėliams paimti logistikos niuansų. Jokių specialių policijos leidimų tyrimui nereikia, o iškylančios problemos susijusios su ekstremalia situacija Lietuvoje", - antradienį dėstė R. Raudys.

Turėjo širdies problemų

Kelte mirusios moters sūnus pasakojo, kad lipdama į keltą ir besiruošdama kelionei į Kylį mama nesijautė prastai, tiesa, jos sveikata sutriko jau kelionėje.

"Šnekėjome, ji juokėsi. Mes laukėme, kada ji sugrįš", - apie nuotaiką, vyravusią prieš kelionę, kalbėjo pašnekovas.

Jis teigė, kad mama kelionėje ėmė skųstis širdies skausmais. Ji ėmė jaustis taip, tarytum kažkas spaustų krūtinę. Moterį apžiūrėjo kelte buvęs medikas, ji išgėrė vaistų.

"Po kurio laiko lyg ir pagerėjo. Atsikėlė ryte 9 valandą. Vyras pasiūlė nueiti pavalgyti. Ji pasakė, kad dar pagulės. Atsakė, kad jaučiasi gerai. Tačiau atsigulė ir mirė.

Gydytoja, kuri apžiūrėjo mamos kūną, konstatavo jos mirtį, atsakė, kad jai turbūt staiga sustojo širdis. Mama sirgo širdies ligomis, turėjo problemų", - sakė vyras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder