Kelių direkcija ketina kreiptis į FNTT

Kelių direkcija ketina kreiptis į FNTT

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD), įvertinusi gautą bendrovės „Smiltynės perkėla“ išduotų leidimų persikelti nemokamai per Kuršių marias sąrašą, jį patikrino ir išsiaiškino, kad, pirminiais duomenimis, apie 2,5 tūkst. leidimų yra negaliojantys, nes išduoti asmenims ir jų transporto priemonėms, kurių deklaruota gyvenamoji vieta ir (ar) registruota buveinė nėra Kuršių nerijoje.

Šių leidimų galiojimas yra panaikintas. Pasak Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, direkcija ketina kreiptis į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT), kad būtų įvertinta valstybei padaryta žala ir atlyginti nuostoliai valstybei.

Kaip skelbia LAKD, vieno automobilio bilieto perkėlimo kaina – 12 eurų. Preliminariai paskaičiuota, kad bent vieną kartą per savaitę keliantis į Kuršių neriją, galėtų per mėnesį susidaryti apie 12 tūkst. eurų už bilietų kainos kompensavimą. Prie perkėlos išrikiavus visus automobilius, kuriems leidimų galiojimas panaikintas, susidarytų apie 15 km eilė.

LAKD primena, kad transporto priemonei persikėlimo per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos bilieto kaina yra kompensuojama tik tada, kai valdytojas (įrašytas transporto priemonės registracijos liudijime) yra Kuršių nerijos gyventojas arba juridinis asmuo, turintis deklaruotą buveinę Kuršių nerijoje.

Šiuo metu vyksta baudžiamieji procesai dėl neteisėto pasinaudojimo kompensacija, kuriuose žala valstybės biudžetui (Kelių priežiūros ir plėtros programa) siekia virš 270 tūkst. eurų. Kelių direkcija yra pateikusi civilinius ieškinius šiai sumai, kad būtų atlyginta valstybei padaryta žala.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder