Kelininkai daug priekaištų nesulaukė

Kelininkai daug priekaištų nesulaukė

Prieš savaitę tūkstantinių baudų už nesugebėjimą tinkamai nuvalyti užpustytų Klaipėdos gatvių sulaukusios miesto kelių valymo įmonės pasitempė. Pirmadienį ryte gausiai iškritus sniegui kelininkai daug priekaištų nesulaukė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, šį kartą pagrindinės uostamiesčio gatvės buvo nuvalytos tinkamai.

"Pokyčių yra, ir akivaizdžių. Vadinasi, finansinės sankcijos veikia. Gatvės nuvalytos kur kas geriau. Šaligatviai taip pat. Važiavome, tikrinome. Pastabų turime, nes tikrai viskas buvo ne iki galo padaryta. Sutinku, kad šalutinės gatvės nėra intensyviai prižiūrimos, bet pagrindinės gatvės nuvalytos gerai", - teigė I. Šakalienė.

Šiaurinę miesto dalį valančios UAB "Ecoservice" direktorius Laimonas Žemaitis tikino, kad darbą palengvino palankios oro sąlygos - nebuvo vėjo.

"Oro sąlygos buvo šiek tiek geresnės nei prieš savaitę, kadangi nebuvo vėjo. Sniego kiekis iškrito panašus, bet susitvarkėme puikiai. Pradėjo snigti naktį, apie vidurnaktį. Tad ir pradėjome darbuotis. Po truputį didinome pajėgas. Ryte pagrindiniai keliai buvo paruošti. Po rytinio piko perėjome prie šalutinių kelių", - sakė L. Žemaitis.

Ne ką lengviau buvo pėsčiųjų takus prižiūrinčiai įmonei "Klaipėdos želdiniai". Jos vadovas Gediminas Valašinas teigė, kad darbuotojams kai kurias vietas valyti teko bent keletą kartų.

"Lengviau buvo tik todėl, kad nepustė. Tačiau šiuo atveju sunkiau buvo dėl storo sniego sluoksnio. Pradėjome valyti maždaug trečią valandą ryte. Snyguriavo iki septintos valandos, bet apie devintą valandą jau buvome didelę dalį šaligatvių nuvalę.

Kai kur valymą teko kartoti, nes takus sniegu užvertė kelininkai. Darbai vyko visą dieną, barstėme šaligatvius, kur labai slidu. Barstysime takus ir antradienį ryte, situaciją stebėsime", - tikino G. Valašinas.

Prieš savaitę Klaipėdos gatvių valymu besirūpinančios įmonės "Ecoservice" ir "Žemkasa" buvo nubaustos 5 tūkst. eurų baudomis. Pėsčiųjų takus valančiai bendrovei "Klaipėdos želdiniai" skirta 1,5 tūkst. eurų bauda.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder