Keleivių balsas į "dangų" eina

Keleivių balsas į "dangų" eina

Reaguodami į keleivių pastabas ir pasiūlymus uostamiesčio transportininkai nuo spalio keičia devynių maršrutų grafikus. Beveik visi pakeitimai yra susiję su darbo dienų rytiniu piku. [CITATA]

Nuo spalio 1-osios keisis 1, 2A, 8, 9, 10, 15A, 17, 18A ir 23 maršrutais važiuojančių autobusų grafikai. Pasak VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" (KKT) direktoriaus Gintaro Neniškio, pakeitimai daromi, nes iš keleivių buvo sulaukta nemažai racionalių pasiūlymų ir pastebėjimų.

Kadangi 1 maršruto autobusas, prieš 8 val. važiuojantis Debreceno gatve, nespėdavo laiku išsukti į Šilutės plentą ir dėl to vėliau vėluodavo 5-10 minučių, buvo pakoreguotas jo važiavimo laikas.

"Nuo spalio bus labiau suderintas 2 ir 2A autobusų išvažiavimo iš Sportininkų gatvės laikas, nes dabar būdavo momentų, kad jie išvažiuoja 1-2 minučių intervalu, o paskui susidarydavo per didelė pauzė", - sakė G. Neniškis.

Kad iš pietinių miesto rajonų prieš aštuntą valandą ryto į miesto centrą būtų galima nukakti kur kas patogiau, tuo metu bus pridėti du papildomi 8-ojo maršruto autobusų reisai. Geriau turėtų būti ir ryte iš pietinių miesto rajonų 9-uoju autobusu važiuojantiems klaipėdiečiams.

"Prieš septintą valandą į "Ligoninės" stotelę turintis atvažiuoti 9 maršruto autobusas vėluodavo kelias minutes. Vėliau dėl rytinio piko grįždamas atgal jis imdavo vėluoti dar labiau - iki dešimties minučių. Grafiką jis pasivydavo tik prieš 10 valandą, todėl buvo paankstintas jo išvažiavimo laikas", - aiškino G. Neniškis.

KKT vadovo teigimu, atsižvelgiant į keleivių pastabas bus pakoreguotas ir prieš aštuntą valandą į Statybininkų prospektą atvažiuojančio 10-ojo maršruto autobuso grafikas. Iki šiol juo važiuojantys moksleiviai nespėdavo laiku į pamokas, vykstančias dviejose šiame prospekte įsikūrusiose mokyklose. Dėl moksleivių buvo pakoreguotas ir 18A autobusiuko grafikas.

Bus koreguojami ir šiaurinės miesto dalies bei priemiesčių gyventojams aktualių maršrutų - 15A, 17 ir 23 - grafikai. 15A savaitgalio važiavimo grafikas bus patikslintas pagal realų trasos įveikimo laiką. 23-iajam pridėtas papildomas reisas, iš "Ligoninės" stotelės startuosiantis 6.33 val., nes dabar į panašiu laiku važiuojantį autobusiuką nebetilpdavo visi keleiviai.

"Gana maloniai mus nuo rugsėjo nustebino 17-asis maršrutas, kuriame gerokai išaugo keleivių skaičius. Galbūt per metus laiko Kalotės gyventojai jau įprato prie iki jų gyvenvietės vežančio autobuso. Kadangi sulaukėme nusiskundimų, jog nuolat vėluoja du rytiniai šio autobuso reisai, buvo atlikta atitinkama korekcija, kad į Šilutės plentą norintys nukakti keleiviai spėtų "Ligoninės" stotelėje persėsti į 15 autobusą. Taip pat keli popietiniai 17-ojo autobuso reisai nuo spalio bus labiau suderinti su 18 maršruto autobuso važiavimo laiku", - aiškino G. Neniškis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder