"Kauno atžalyno" rekonstrukcija - jau šį mėnesį

"Kauno atžalyno" rekonstrukcija - jau šį mėnesį

Jau netrukus prasidės Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos filialo "Kauno atžalynas" (Kauno g. 49) rekonstrukcija. Penktadienį oficialiai pasirašyta statybos darbų rangos sutartis. Pastatą rekonstruos UAB "Statmax".

"Kauno atžalyno" filialo pastato, kuris pastatytas dar 1968 m., plotas padidės nuo 367 iki 844 kvadratinių metrų, bus įrengtos modernios, lankytojams skirtos erdvės su nauja įranga ir baldais.

Naujame pastate numatytos erdvės suaugusiųjų, vaikų literatūros skyriams, skaityklai, drabužinei, pritaikytam neįgaliesiems tualetui, mamos ir vaiko kambariui.

Rekonstruotas bibliotekos pastatas bus pritaikytas ir bibliotekos, ir bendruomenės poreikiams.

Čia vyks susitikimai, kultūros, meno bei edukaciniai renginiai.

Biblioteka pasipildys ir nauja įranga - skaitytuvu, planšetėmis, stacionariais kompiuteriais, kopijuokliais.

Bus įrengti apsaugos vartai, vaizdo stebėjimo kameros.

Veiks bevielis interneto ryšys. Bus sumontuota interaktyvi lenta, skaitmeninis reklaminis stendas.

PASIRAŠĖ. Statybos darbų rangos sutartį pasirašę Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas (viduryje) ir UAB "Statmax" direktorius Juozas Valužis sveikino bibliotekos direktorę Bronislavą Lauciuvienę.

Rūtos ŽUKĖS nuotr.

Numatoma bendra projekto vertė - 2,2 mln. eurų. 1,2 mln. eurų skirta iš Europos Sąjungos fondų lėšų. Rangos darbų sutarties vertė - apie pusantro milijono eurų.

Planuojama rangos darbų trukmė - 12 mėnesių, suteikiant galimybę sutartį pratęsti ne daugiau kaip 1 kartą ir ne ilgesniam kaip 4 mėnesių laikotarpiui.

"Architektūrine prasme projektas labai įdomus. Manau, kad realybėje šis pastatas atrodys ne prasčiau nei vizualizacijose. Stengsimės viską atlikti numatytais terminais", - pažadėjo UAB "Statmax" direktorius Juozas Valužis.

Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė džiaugėsi, kad netrukus prasidės filialo "Kauno atžalynas" rekonstrukcija.

"Apskritai šioje vietoje labai trūko kultūrinio objekto. Projektas mus labai tenkina, pozityviai nusiteikusi ir bendruomenė.

Girdėjome atsiliepimų, jog žmonėms sunku patikėti, kad planai realūs. Kai kurie netgi netiki, jog tai bus moderni biblioteka ir bendruomenės centras, o ne komercinės paskirties pastatas", - pasakojo direktorė.

Beje, B. Lauciuvienė priminė, jog šiuo metu filialas laikinai įsikūrė naujose patalpose - Šilutės pl. 14.

"Žinia, Savivaldybė yra padariusi uostamiesčio bibliotekų tinklo optimizavimo galimybių studiją, kuri atsakė į klausimus, kiek ir kokių bibliotekų reikia miestui.

Taigi, mūsų nuomone, bibliotekos turėtų būti ne tik ta vieta, kur žmonės galėtų pasiskolinti knygų, bet ir tapti bendruomenės centrais", - aiškino Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Taip pat pridūrė, jog gražės ne tik bibliotekos filialas, bet ir jo prieigos - šalimais esanti Ąžuolyno giraitė bei infrastruktūra.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder