Kas rusus traukia į Klaipėdą?

Kas rusus traukia į Klaipėdą?

Net ir pasibaigus turistiniam sezonui Klaipėdoje netrūksta rusakalbių turistų. Tiesa, pagrindinis jų tikslas - ne poilsis ir pažintiniai turai, o apsipirkimas uostamiesčio "Akropolyje".

"Per dieną sutinku labai daug rusakalbių, kurie perka dideliais kiekiais ir palieka daug pinigų lyginant su lietuviais", - teigė šiame prekybos ir pramogų centre įsikūrusios parduotuvės "Maxima" darbuotoja Edita.

Marija iš Kaliningrado "Vakarų ekspresui" pasakojo, jog apsipirkti į Klaipėdą su šeima atvažiuoja kiekvieną mėnesį.

"Perkame dažniausiai tik maisto produktus, tokius, kurių galiojimo laikas yra ilgas. Kokybė mus tenkina, o kainos, palyginus su mūsų, labai džiugina", - sakė moteris.

Andželika, atvažiavusi taip pat iš Kaliningrado, tikino, kad myli Klaipėdą visa širdimi.

"Pradėjome važinėti čia tik prieš porą mėnesių, kai įsitikinome, kad pas jus viskas yra pigu. Prieš rugsėjo 1-ąją apsipirkome taip, kaip turbūt niekada negalėtume sau leisti apsipirkti pas mus. Tokia yra materialinė pusė. Bet koks gražus jūsų miestas! Tikrai pasilikčiau čia gyventi, jei galėčiau", - tvirtino pokalbininkė.

Sovetsko gyventojas Aleksejus teigia, kad Klaipėdos beveik nepažįsta, tik tą vietą, kur yra "Akropolis".

"Čia mes radome viską - maisto, drabužių, kanceliarinių prekių ir panašiai. Atvažiuojame kartą per mėnesį ir išvažiuojame visiškai patenkinti", - teigė vyras.

Kristina iš Kaliningrado srityje įsikūrusio Dobrovolsko miesto taip pat patvirtino teiginį, kad rusai į Klaipėdą dažniausiai atvažiuoja apsipirkti.

"Beveik visada perkame mėsos, pieno produktus. Kainos džiugina. Tačiau drabužių kokybė ir kaina, mano manymu, yra neadekvati, todėl juos perkame pas mus", - pasakojo moteris.

O Michailas iš Kaliningrado sakė, kad atvažiuoti čia apsimoka vien dėl to, jog keliaujant keltu galima pamatyti daugybę gražių vaizdų.

"Bet ir kainos Klaipėdoje yra priimtinos, ypač pieno produktų. Produkcija - kokybiška. Galėtų ir mūsų parduotuvės džiuginti tokiomis kainomis", - sakė pokalbininkas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder