Karo laivas "Kuršis" liks Klaipėdoje

Karo laivas "Kuršis" liks Klaipėdoje

Nurašyti planuojamą Karinių jūrų pajėgų (KJP) laivą "Kuršis" nutarė perimti Klaipėdos miesto savivaldybė. Tačiau naujasis turistų bei miestiečių traukos objektas prie vienos iš Danės krantinių bus prišvartuotas ne anksčiau kaip po pusantrų ar dvejų metų.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, apie "Kuršio" perdavimą miesto reikmėms šiuo metu jau sutarta su KJP vadovybe. Preliminarūs pokalbiai jau vyko ir su Krašto apsaugos ministerijos vadovais.

"Karinis laivas negali būti parduotas. Jį įmanoma tik perduoti kitai valstybės žinybai, - teigė meras. - Mano pavedimu sudaryta speciali darbo grupė, kuri ir kuruos su laivo perėmimu susijusius klausimus".

Pasak V. Grubliausko, kol kas dar nėra apsispręsta, kokią paskirtį turės laivas ir kur jis galėtų būti prišvartuotas. Esą tai galėtų būti ir muziejinis eksponatas, ir jaunimo viešbutis. Taip pat neaišku, už kokias lėšas laivas būtų išlaikomas.

"Perimti laivą iš kariškių pavyks ne anksčiau nei po pusantrų ar dvejų metų. Todėl laiko diskusijoms dar turime daug", - pažymėjo meras.

"Kuršis" buvo pastatytas 1959 metais Vokietijoje, ilgai plaukiojo su šios šalies vėliavą, o 2001 m. jį įsigijo Lietuvos KJP. Teigiama, kad laivo, šiuo metu kariškių pervadinto į M51, būklė dar gera, tačiau jį jau planuojama nurašyti. Skaičiuojama, kad laivo konvertavimas civiliams tikslams gali kainuotų apie 0,5 mln. Lt.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder