Kariškiai mokysis statyti automobilius

Kariškiai mokysis statyti automobilius

Posakis "tvarka kaip kariuomenėje" tinka ne visiems kariškiams. Ypač pasižiūrėjus, kaip miesto centre automobilius stato į Klaipėdos regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyrių atvykstantis kariškiai, lankytojai ar kiti tame pačiame pastate dirbantys darbuotojai.

Dėl netvarkingai statomų transporto priemonių prie Vytauto g. 5 pastato, kuriame įsikūręs minėtas komplektavimo skyrius, kariuomenės medikai, Klaipėdos įgulos karininkų ramovė ir kitos įstaigos, ne kartą skundėsi "Vakarų ekspreso" skaitytojai. Pridėjo jie ir nuotraukų, kuriose užfiksuoti nemaži kariuomenės sunkvežimiai, autobusiukai, lengvieji automobiliai.

"Tarp mašinų turi laviruoti ne tik pėstieji, bet ir dviratininkai. Pats važiuodamas dviračiu galiu užkliūti, padaryti nuostolių ir kariams, ir sau", - skundėsi Vilius, kuris nuotraukose užfiksavo ant šaligatvio sustatytus karo medikų sunkvežimį, kitus juodais numeriais padabintus bei civilinius automobilius.

Taip pat keletą nuotraukų atsiuntęs Marius tvirtino, kad kariškiai savo sunkiasvoriu transportu išvažinėjo aplink pastatą esančius kelis žolės lopinėlius, kurie pastaruoju metu virto purvynu.

Laikinai vykdantis Klaipėdos regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininko pareigas kpt. Kęstas Andriuškevičius "Vakarų ekspresui" tvirtino, jog paprašys automobilius vidiniame kieme ir gatvėje statančių ir tame pačiame pastate dirbančių organizacijų juos statyti tvarkingiau.

"Šiame pastate reziduojame ne mes vieni ir nesame didžiausi jo šeimininkai. Nemažai transporto "susivaro" karo medikai, taip pat čia įsikūrusi Šaulių sąjunga, yra karininkų ramovė. Net dabar žvilgtelėjęs į automobilius matau, kad daugiausia stovi medikų mašinos", - tvirtino kapitonas.

Jis pažymėjo, jog kontroliuoti netvarkingai automobilius statančius žmones sunku ir todėl, kad į įstaigas atvyksta įvairių reikalų turintys interesantai, šauktiniai ir kt.

Kad netvarkos kieme neliks, pažadėjo ir Krašto apsaugos ministerijos Visuomenės informavimo skyrius.

"Atsiprašome, kad dėl parkavimo vietų trūkumo gyventojams teko susidurti su nepatogumais dėl ne vietoje paliktų transporto priemonių. Lietuvos kariuomenės Logistikos valdyba perspėjo atsakingus asmenis, kurie užtikrins, kad ateityje panašūs įvykiai nepasikartotų", - rašoma atsakyme.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder