Kapinių tvorą žada remontuoti kitąmet

Kapinių tvorą žada remontuoti kitąmet

Kad ir kaip keista, tačiau Klaipėdoje, kur baigiamas statyti Suskystintųjų gamtinių dujų terminalas, turintis strateginės reikšmės visai Lietuvai, tiesiami dviračių takai, kyla nauji gyvenamieji namai etc., ne vienerius metus nesurandama pinigų Joniškės kapinių tvorai paremontuoti.

Į redakciją paskambinusi moteris, nenorėjusi viešai skelbti pavardės, pasakodama nupiešė tokį vaizdą Joniškės kapinėse, kad net sunku buvo patikėti. Esą šios kapinės jau visai virsta šiukšlių kalnais. Seniai statyta jų tvora vietomis yra visai išgriuvusi, tad žmonės patys savo kapus žvejų tinklais tveriasi, kad prie tvoros pilamos šiukšlės nepatektų tiesiai ant kapų. Vienoje vietoje esantis rusų kalba užrašytas prašymas nepilti šiukšlių.

Į miesto Savivaldybę kreiptasi ne kartą, atsakymas vienas - nėra pinigų. Pasak moters, dar 2007-aisiais prašymą sutvarkyti tvorą Savivaldybei siuntusi jos mama, tuo metu dar buvusi gyva. Dabar ji jau mirusi, o situacija Joniškės kapinėse vis nesikeičia.

"Juk apie tautos kultūringumą sprendžiama ir pagal tai, kaip tvarkomos kapinės", - kalbėjo klaipėdietė.

"Persiųskit mums tą skundą, parodysim politikams. Praeitą savaitę buvau Strateginio planavimo grupėje, pateikiau siūlymą, kad reikia tvorą taisyti. Sako - brangoka, gal reikia apskritai naują tvorą statyti. Gal ir reikia, bet tai labai ilgas procesas", - kalbėjo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Pasak jo, jau nebe pirmą kartą žmonės kreipiasi, ir tvarkyti tą tvorą planuojama kitais metais.

"Šiemet išsianalizavome situaciją, nustatėme blogybes ir priėmėme sprendimą, kaip operatyviau būtų galima tai padaryti. Kapinių priežiūros skyriaus vedėja apskaičiavo, kad išgriautoms tvoros vietoms atstatyti lengvo tipo tvora reikėtų apie 80 tūkst. Lt. Jeigu politikai pritars ir miesto Taryba patvirtins, kitais metais tas priemones vykdysime", - aiškino L. Dūda.

Miesto biudžetas pradedamas formuoti jau šiais metais, tvirtinamas jis bus kitų metų vasarį. Pasak L. Dūdos, nuo kitų metų kovo bus organizuojami viešieji pirkimai, parenkamas rangovas ir vykdomi darbai. Jis tikisi, kad kapinių tvoros remonto darbai galėtų būti pradėti vykdyti kitų metų vasaros pradžioje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder