Kandidatų štabuose - laukimo nuotaikos

Kandidatų štabuose - laukimo nuotaikos

Vykstant savivaldos rinkimams šių rezultatų ko gero labiausiai laukia patys kandidatai. Miesto kavinėse bei partijų būstinėse susirinkę kandidatai tvirtina: pavargo, bet tiki pergale.

Sės su politologais

Kandidatė į merus Agnė Bilotaitė su savo bendražygiais bei draugais įsikūrė viename iš Debreceno gatvėje esančių restoranų. Ji tvirtino, kad toks pasirinkimas nebuvo atsitiktinis – taip norėta parodyti, kad politikai yra arčiau gyventojų.

“Laikomės gerai, nuotaika puiki, buvo graži diena, tad tikimės, kad pavasaris ateis į Klaipėdą. Visomis prasmėmis, tame tarpe ir politine”, - geros nuotaikos neslėpė A. Bilotaitė.

Kandidatė tvirtino, jog šiuose rinkimuose siekia maksimumo ir tikisi padvigubinti šiuo metu Taryboje turimų mandatų skaičių.

A. Bilotaitė stebėjosi, jog į rinkimus Klaipėdos mieste susirinko tiek mažai rinkėjų.

“Po rinkimų reikės “susėsti” su politologais ir pasišnekėti, kokios to priežastys ir ką galima pakeisti”, - šnekėjo politikė, pridūrusi, kad nors gyventojai norėjo tiesioginių mero rinkimų, bet ją stebiną, kad tai neišprovokavo didesnio susidomėjimo rinkimais.

Moteris tvirtino, kad rinkiminė kampanija buvo išties įdomi. Esą kai kurie kandidatai aiškiai turėjo daugiau finansinių resursų, o kai kurie moterį nuvylė asmeniškumais.

Dvigubins mandatų skaičių

Ne ką prastesnėmis nuotaikomis gyveno ir kandidatas Artūras Razbadauskas. Šalia savo partijos būstinės esančioje kavinėje įsikūrusi kandidato komanda tvirtino, kad nuotaikos yra išties geros.

“Darbo įdėta daug ir padarėme viską, kad buvo įmanoma, dabar liko sulaukti rezultatų”, - pabrėžė A. Razbadauskas.

Jis neslėpė, jog partijos siekis – 6 mandatai miesto taryboje ir antras turas.

“Suprantama, kiekvienas politikas eidamas galvoja apie maksimumą, bet apie 6 vietas šnekame nelauždami piršto, ypač atsižvelgiant į ankstesnius Europos parlamento rinkimus”, - tikino pašnekovas.

Kandidatas tikino, jog jam itin keista, kad rinkėjai šiemet buvo tokie pasyvus. Politikas svarstė, kad tai galbūt susiję su tuo, kad žmonės galbūt pasitiki dabartine valdžia ir jiems viskas tinka, kaip yra.

Vyras džiaugėsi sėkmingai prabėgusia rinkimine kampanija, kurioje esą buvo nuveikta nemažai darbų, nors kitos partijos ar net komitetai aiškiai turėjo žymiai daugiau lėšų agitacijai.

Tikisi įpūsti naujų vėjų

Kad laikosi puikiai, tikino ir šalia Lietuvninkų aikštės įskūrusioje kavinėje bendravusi kandidatės Ninos Puteikienės komanda.

Pačios kandidatės telefonas be sustojimo čirškė, o akys vis krypo į televizoriaus ekraną, kuriame su žurnalistais bendravo jos vyras Naglis Puteikis.

“Man tai pirmi rinkimai, kai einu pati. Rinkimuose dalyvaudavo Naglis, o aš visada buvau šalia, todėl liūdna, kad tokią svarbią dieną esame skirtinguose miestuose”, - šnekėjo moteris.

Ji tvirtino, kad jos kuriama politinė jėga kyla iš bendruomenių.

“Didžiuojuosi rezultatais iš apylinkių ir galiu pasakyti ačiū visiems, kurie patikėjo manimi ir balsavo”, - sakė N. Puteikienė.

Moteris tvirtino, kad jai gaila stebėti tokį menką rinkėjų aktyvumą.

“Rinkėjai, ypač pietiniuose rajonuose, sakė, kad yra nusivylę valdžia ir nemato, ką gali pakeisti”, - tvirtino kandidatė, pridūrusi, jog ir pati bus labai nusivylusi, jei miestą valdys senoji valdžia.

Moteris tikino, jog šiuose rinkimuose jai svarbiausias ne mandatų skaičius, o tai, kad žmonės patikėtų, jog miestas gali keistis.

“Aš atstovauju ne partijoms. Mano liežuvis ir sparnai laisvi, aš galiu pasakyti viską, nes manęs neriša jokie pinigai ar partiniai interesai”, - žodžių į vatą nevyniojo N. Puteikienė, tikinti, kad tikrai bus išrinkta į Tarybą.

Padarė ne viską

Situacija labiau įtempta buvo Lilijos Petraitienės štabe. Nedideliame partijos būstinės kambaryje įsikūrusi sociademokratų komanda tvirtino, kad jaučiama įtampa.

“Laukiame rezultatų. Kol kas tendencijos yra geros, bet geresnių rezultatų tikimės, kai ateis duomenys iš pietinių, šiaurinių ir centrinių miesto apylinkių”,- sakė L. Petrautienė.

Moteris neslėpė, jog iš šių rinkimų tikisi 4 arba 5 vietų Taryboje, o tarp merų liksianti ketvirtoje vietoje.

Jos nenustebino menkas rinkėjų aktyvumas.

“Klaipėda visada yra vienas pasyviausiai balsuojančių miestų. Gal nebuvo aktyvinimo? Be to gyventojų skaičius yra sumažėjęs, kadangi žmonės sąrašuose yra, bet jie išvažiavę”, - tvirtino moteris.

L. Petraitienė pripažino, kad rinkimų kampanijos metu padarė ne viską, ką galėjo. Esą partija bei kandidatė žmones agitavo balsuoti už juos spaudoje, o kiti kandidatai pasirinko televiziją bei radiją, tad buvo geriau išgirsti.

“Vis dėlto tradicinėms partijoms reikia dirbti, o šoumenams užsidirbti”, - mįslingai apie naujų politinių jėgų proveržį Klaipėdos politinėje padangėje tarstelėjo kandidatė į merus.

Vertina atsargiai

Ko gero daugiausia emocijų liejosi Vytauto Grubliausko komandos bei partijos draugų susibūrime. Kavinėje šalia I. Simonaitytės bibliotekos įsikūrę politikai bei gausybė partiečių vis žvilgtelėdami į televizijos ekranus bendravo ir linksminosi.

Dabartinis meras Vytautas Grubliauskas, vėl pasiryžęs užimti mero postą tvirtino, kad šiuo metu labiausiai vargina laukimas, neaiškumas ir rezultatų nežinojimas.

“Turiu didelę patirtį, tad nesu pavargęs per pirmo turo rezultatų skaičiavimą”, - pabrėžė politikas, pridūręs, jog savo jėgas išdėliojo ilgesnei distancijai.

V. Grubliausko manymu antras turas šiuo atveju neišvengiamas, o neprastas pasirodymas pirmame ture nereiškia, kad taip gerai seksis ir antrajame.

“Antras turas prasideda nuo nulio – jis visada sudėtingesnis ir rizikingesnis”, - akcentavo V. Grubliauskas, tvirtinęs, jog itin atsargiai vertina galimybę surinkti 50 proc. balsų pirmame ture.

Dabartinis meras pastebėjo, jog ši kampanija šiek tiek skyrėsi nuo kitų. Juolab, kad niekas neturėjo praktikos ir strategijos tiesioginiams mero rinkimams.

“Galiu tik santūriai apgailestauti, kad kai kurie kandidatai balansavo ant įstatymo pažeidimo ribos”, - apmaudo neslėpė politikas, tvirtinęs, jog patys rinkėjai viską sudėlios į vietas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder