Kandidatams į merus - E. Malinausko dovanos

Kandidatams į merus - E. Malinausko dovanos

Šiandien ryte į "Vakarų ekspreso" redakciją, rankoje nešinas dėklu, užėjo garsus marinistas Edvardas Malinauskas.Iš ritinėlio išvyniojęs vatmano lapą, dailininkas parodė patį naujausią savo kūrinį - draugišką šaržą, skirtą sekmadienį įvyksiančiuose Klaipėdos mero rinkimuose dalyvaujantiems kandidatams.

- Vakar pabaigiau ir skubiai atlėkiau į redakciją, norėdamas kuo greičiau paviešinti savo sumanymą, - pasakojo E. Malinauskas. - Mintis sukurti šaržą kilo iš karto po to, kai sudalyvavau abiejų kandidatų: Vytauto Grubliausko ir Arvydo Vaitkaus diskusijoje, vykusioje Gerlacho palėpėje.  

- Tai ne pirmas egzempliorius. Reikėjo padaryti keletą eskizų. Visa tai užtruko tris dienas, - šypsojosi šaržo autorius. - Užtrukau tris dienas. Nes reikėjo apmąstyti, pagalvoti. 

Pasirinkti kandidatus atspindinčius simbolius laiko daug neužtruko. Dabartiniams miesto merui V. Grubliauskui į rankas įterpė triūbą, o uosto vadovui A. Vaitkui - inkarą.

- Mintis nupiešti šaržą ir padovanoti abiems kandidatams, kilo po Vytauto Grubliausko ir Arvydo Vaitkaus diskusijų Gerlacho palėpėje.

Menininkas jau yra apsisprendęs už kurį kandidatą balsuos, bet savaime suprantama, to nepaviešino.

Šaržą V. Grubliauskui ir A. Vaitkui planuoja įteikti šiandien.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder