Kam reikalinga nuovaža name be lifto?

Kam reikalinga nuovaža name be lifto?

Kam reikalinga nuovaža prie įėjimo į penkiaukštį namą, kuris neturi lifto? Šis logiškas klausimas nekilo klaipėdiečiams, baksnojantiems, kad įrengtas pandusas nepatogus naudoti.

"Renovacija lyg ir baigta, bet galvoju, ar patogus neįgaliesiems toks "užvažiavimas" (per plytelę nuo šaligatvio)", - teiravosi klaipėdietis Martynas, paviešindamas Kauno g. 19 namo įėjimo nuotrauką.

Šio namo modernizacijos projektą įgyvendinusios UAB "Progresyvūs projektai" projekto vadovas Gytis Zubavičius pažymėjo, jog projektas baigtas jau seniai, prieš 5-7 metus.

"Pagal tuo metu galiojusią tvarką, įėjimai nebuvo taikomi žmonėms su negalia, pandusai įrengti palengvinimui, kaip tarpinis variantas. Projektas buvo suderintas su namo gyventojais, gauta teigiama projekto ekspertizės išvada ir gautas statybą leidžiantis dokumentas. Statybos užbaigtos ir priduotos valstybinei komisijai", - teigė G. Zubavičius.

Anot specialisto, įrengti nuovažą pagal šiuo metu galiojančias normas kainuotų nemažą sumą. "Klausimas, ar gyventojai norėtų tiek mokėti? Kita vertus, ką keičia tie keli laipteliai, kai name nėra lifto? Kaip gyventojai ir vežimėliai atsiduria antrame ar penktame aukšte?", - klausė projekto vadovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder