Kadencijos pabaigai - didesni atlyginimai

Kadencijos pabaigai - didesni atlyginimai

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto taryba po diskusijų nusprendė padidinti atlyginimus administracijos direktoriui ir jo pavaduotojams. Tai lėmė pakeisti pareigybės koeficientai ir paskirti priedai.

Vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymo nuostatomis politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybėms koeficientas nustatomas pagal apibrėžtą intervalo vidurkį.

Nuo sausio 1 d. Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigybės pareiginės algos koeficientas (baziniais dydžiais) - 17,35 (buvo 10,8 su 60 proc. priemoka), o pavaduotojo - 14,25 (buvo 9,7 su 40 proc. priemoka).

Sykiu buvo pateiktas siūlymas administracijos vadovams skirti ir priedus už pareigybės aprašymuose nenumatytų funkcijų atlikimą, pavyzdžiui, atstovavimą Savivaldybei renginiuose po darbo valandų ir t. t.

Svarstant šį siūlymą Finansų ir ekonomikos komitete buvo pasigirdę įvairiausių siūlymų - neskirti jokios priemokos, skirti 10, 20 ar maksimalią dalį - 40 proc.

2015 m. S. Budinui buvo skirta 60 proc. priemoka už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, tad jo atlyginimas sudarė beveik 2,3 tūkst. eurų.

Vieno balso persvara Taryba pritarė, kad iki kadencijos pabaigos naujasis S. Budino atlyginimas bus didesnis 40 proc. priemoka. Taip pat po 40 proc. bus pridėta ir Alinai Velykienei bei Olegui Mariničiui.

Dalis Tarybos narių laikėsi nuomonės, kad administracijos vadovams nereikėtų mokėti priedų. Esą jie gauna atlyginimą, o eidami dirbti žinojo, kad jiems teks didelis krūvis, o darbo valandos gali būti nenormuotos.

"Tik atėjo dirbti, o jau sudaryta komisija elgesiui tirti", - kokiu pagrindu skiriama priemoka prie algos A. Velykienei, stebėjosi Nina Puteikienė.

Artūras Šulcas samprotavo, kad yra dvi medalio pusės.

"Priedus tauta supranta kaip premijas. Reikėtų kalbėti apie krūvį ir darbo kokybę. Administracijos direktorius bent porą kartų nevykdė Tarybos valios. Maksimalus priedas yra per daug, būkim biedni, bet teisingi. Įvertinkim, kad krūvis nežmoniškas, bet įvertinkime ir darbo kokybę", - kalbėjo A. Šulcas.

Meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad ant jo stalo guli dar vienas prašymas - skirti vienkartines premijas už metų rezultatus: A. Velykienei - 50 proc. atlyginimo dydžio, o O. Mariničiui ir S. Budinui - po 100 proc. Vis dėlto V. Grubliauskas leido politikams suprasti, kad tokio dydžio premijoms tikrai nepritars.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder