Kad kelionė iš Kuršių nerijos netaptų kančia

Kad kelionė iš Kuršių nerijos netaptų kančia

Per Kuršių marias plukdančios „Smiltynės perkėlos“ keltai šią vasarą dirba dar neregėtomis apkrovomis, o artėjantis savaitgalis gali būti rekordinis.

Poilsiautojai šią savaitę nenutrūkstamu srautu plūsta į Kuršių neriją norėdami pasinaudoti po Žolinės likusiomis dienomis.

Lyginant nuo savaitės pradžios į Smiltynę keliamų ir į Klaipėdą grįžtančių transporto priemonių srautą tampa aišku, kad Kuršių nerijoje kasdien lieka beveik po 800 automobilių.

Pavyzdžiui, antradienį ir trečiadienį į Smiltynę perkelta 4,8 tūkst. mašinų, o į Klaipėdą grįžo pusantro tūkstančio mažiau.

„Visas anoje pusėje susikaupęs automobilių srautas į žemyną grįš sekmadienį, greičiausiai beveik vienu metu. Todėl laukiame dar neregėtos apkrovos“, – neslėpė bendrovės „Smiltynės perkėla“ pardavimų ir klientų aptarnavimo vadovė Inga Valutienė.

Ateinantį sekmadienį ji spėjo būsiantį panašų į rekordinę iki šiol liepos 8-ąją, kai po Mindaugo karūnavimo šventės iš Smiltynės į Klaipėdą per parą buvo perkelta apie 3,3 tūkst. mašinų, o keltai atliko net 121 reisą.

Iš Neringos sekmadienį išvažiuojantiems ir spūsčių norintiems išvengti poilsiautojams į perkėlą siūloma atvykti kuo anksčiau – iki 10 valandos – arba persikelti vakarop.

Šią vasarą „Smiltynės perkėla“ dirba tokia apkrova, kokios nebuvo per pastaruosius 10 metų.

Iki rugpjūčio pradžios jau įvykdyta 14 tūkst. keltų reisų – 14 proc. daugiau negu pernai per tą patį laikotarpį.

Beveik dešimtadaliu padidėjo ir perkeltų transporto priemonių skaičius. Šiemet jau pergabenta apie 440 tūkst. automobilių. Trečdaliu daugiau – per 1,6 mln. – perkelta pėsčiųjų ir dviratininkų.

440 000

Tiek automobilių šiemet jau pergabenta per Kuršių marias.


Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder