Jūra pareikalavo aukos - kaltinami gelbėtojai

Jūra pareikalavo aukos - kaltinami gelbėtojai

Prieš porą savaičių Melnragėje nuskendus nepilnamečiui, užvirė diskusija, ar uostamiesčio gelbėtojai tikrai yra tinkamai pasiruošę gelbėti žmones. Šiame įvykyje dalyvavusių paauglių tėvai linkę tuo abejoti ir pateikia visai kitokią nelaimės versiją, nei ji buvo pristatyta visuomenei. Savo ruožtu gelbėtojai sako, kad jau tampa įprasta atsitikus nelaimei kaltinti juos, tačiau esą kažkodėl neįžvelgiama pačių poilsiautojų kaltės.

Liepos 16 dieną uostamiesčio gelbėtojai pateikė informaciją, jog jiems pavyko išgelbėti du jūroje sumaniusius išsimaudyti žmones, o trečio, paauglio, deja, nepavyko surasti.

"Iš tikrųjų mano sūnus kartu su kitu visai nepažįstamu vyru ne maudytis ėjo, o šoko į jūrą traukti skęstančiojo, nes matė, kad svarbi kiekviena sekundė ir gelbėtojai gali nespėti", - visai kitokią versiją pateikė išgelbėto paauglio mama Loreta (saugant vaiko teises, vardas pakeistas. - Autor. past.)

Jai antrino ir kito, ant kranto gelbėjimo operaciją stebėjusio, paauglio mama.

Loreta prieš keletą dienų kreipėsi ir į Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską, kad būtų iš esmės pasirūpinta situacija paplūdimiuose. Esą šio nelaimingo įvykio metu atrodė, tarsi uostamiesčio gelbėtojai neturi nei reikiamos technikos, nei įrangos. Abejonių moteriai kelia ir tai, ar tokio jauno amžiaus gelbėtojai tikrai pajėgūs padėti skęstantiesiems.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder