Jono kalnelio papėdėje jau veikia fontanas

Jono kalnelio papėdėje jau veikia fontanas

Šiandien vyko naujojo grindinio fontano, įrengto Jono kalnelyje, dar vadinamame Bastionų kompleksu, bandomasis paleidimas.

„Tokio fontano, koks dabar įrengtas Bastionų komplekse, miestas iki šiol neturėjo. Tikimės, kad jis ne tik papuoš naująją poilsio ir laisvalaikio erdvę, atgaivins karštą vasaros dieną, bet ir taps mėgstama miestiečių susitikimų ar romantiškų pasimatymų vieta. Juolab, kad šalia yra daug erdvės kitoms veikloms ar tiesiog pasivaikščiojimui“, - sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos senamiestyje baigiami Bastionų komplekso sutvarkymo darbai. Vietoje, kuri daugeliui geriau žinoma kaip Jono kalnelis, sukurtos patrauklios erdvės renginiams, naujos poilsio ir aktyvaus laisvalaikio zonos. Iš esmės pasikeitė erdvė nuo Kultūros fabriko pusės: čia įrengta lauko treniruoklių erdvė, dvi vaikų žaidimo aikštelės, aikštelė su terasomis, tribūnos renginių lauke žiūrovams, grindinio fontanas.

Nors žadėta, kad jis bus įjungtas pavasarį, pasigrožėti vandens kaskadomis čia pasivaikščioti ateinantys miestiečiai galės jau šįvakar. Tiesa, fontanas veiks bandomuoju režimu – nustatytais intervalais, todėl pamatyti jį galės kantriausieji arba tie, kuriems pasiseks ateiti laiku. Pirmąkart naujasis grindinio fontanas buvo išbandytas šią vasarą, per Jonines.

„Šis fontanas turbūt moderniausias Klaipėdoje. Čia yra reguliuojamas atskirų purkštukų vandens spaudimas, kurio dėka galima keisti vandens čiurkšlių aukštį, šviesos, galimybė fontanus „šokdinti“ pagal muziką“, - sakė fontano priežiūrą vykdysiančios įmonės - UAB „Ekoservice Klaipėda“ Teritorijų priežiūros administravimo vadovas Giedrius Mikutis.

Tuo tarpu rangovo atstovas pasakojo fontano subtilybes – po žeme paslėpti fontano vamzdžiai yra su nuolydžiu, todėl nereikės baimintis, kad juose likęs vanduo užšals; vanduo nutekės į tinklus, kuriais pasieks Jono kalnelio papėdėje esantį vandenį ir vėl grįš į fontaną. Fontaną valdyti bus galima nuotoliniu būdu – tam reikalingas internetas ir speciali programėlė ir pan.

Mėgautis fontanu šiemet ketinama leisti iki kol leis gamtinės sąlygos. Prognozuojama, kad šiemet tai bus galima daryti mažiausiai dvi artimiausias savaites. Paskui fontanas bus „užmigdytas“ iki naujo sezono pradžios ir paleistas kartu su kitais miesto fontanais. Paprastai fontanai uostamiestyje įjungiami Motinos dienai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder