Jauniesiems Klaipėdos talentams - festivalio laurai

Jauniesiems Klaipėdos talentams - festivalio laurai

Jaunoji Klaipėdos atlikėjų ir solistų karta savo skambiais balsais garsina miesto vardą visoje Europoje.  Studijos „Keberiokšt" dainininkai iš prestižinio festivalio Lenkijoje grįžo su Grand Prix bei kitais svariais pasiekimais.

Gilias tradicijas turintis – jau 36-asis Konino tarptautinis vaikų dainos ir šokio festivalis (International Children's Song and Dance Festival in Konin) – vyko birželio 11-14 d. Tai prestižiškiausias, seniausias ir didžiausias toks renginys Europoje.

Organizatoriai buvo sulaukę net 4 tūkst. pretendentų paraiškų iš viso pasaulio, tačiau po pavasarį vykusių atrankų garbė bei iššūkis rungtis įvairaus amžiaus šokių ir vokalo kategorijose atiteko apie 2400 vaikų iš Lenkijos ir dar 21 valstybės. Klaipėdos jaunimo centro dainos studijos „Keberiokšt“ atstovai varžėsi trijose festivalio kategorijose.

Šį muzikinį įvykį gausiai nušvietusi Lenkijos spauda atkreipė dėmesį, kad pirmą kartą festivalio istorijoje tas pats kolektyvas vokalo kategorijoje antrąsyk iškovojo Grand Prix – šį įvertinimą pelnė „Keberiokšt“ vyresniųjų grupė. Komisiją sužavėjo Karlo Jenkinso kompozicija „Adiemus“, kurią atliko Lėja Kalnynaitė, Vilius Popendikis, Austė Gečaitė, Martyna Puotkalytė, Tadas Danilevičius, Matas Liatukas, Lukas Radzevičius ir Evelina Litvinaitė.

Pirmąjį Grand Prix „Keberiokšt“ iš Konino parsivežė 2012 m., o 2013 m. vienoje iš kategorijų pelnė auksą.

Klaipėdiečių triumfo akimirkos buvo išties jaudinančios, nes Gala koncertą Konino miesto estrados amfiteatre „Na skarpie“ kasmet stebi įspūdinga auditorija – apie 10 tūkst. žiūrovų.

Iš viso vokalo kategorijose festivalyje varžėsi 130 atlikėjų – solistų ir ansamblių, o į finalinį pasirodymą autoritetinga komisija atrinko 68. Gala koncerte, kur buvo įteikiami bronzos, sidabro, aukso ir Grand Prix apdovanojimai, liko dalyvauti tik 31 šokių ir tik 28 vokalo kolektyvai bei solistai.

Dainos studijos „Keberiokšt“ 14-metis solistas Vilius Popendikis, kuris, pritariant Lėjai Gabrielei Kalnynaitei, atliko Bruno Mars dainą „Runaway Baby“, gavo specialų orkestro „Konin Band“ prizą bei galimybę nemokamai dalyvauti vokalo festivalyje Suomijoje.

„Keberiokšt" didžiuojasi ir į finalą išsiveržusiais savo atstovais. „Kelialapį" į šį etapą 14-16 metų solistų kategorijoje iškovojo solistė Lėja Gabrielė Kalnynaitė, pritariant Viliui Popendikiui, atlikusi kūrinį „Rather be“ (Clean Bandit song). Komisiją sužavėjo ir „Keberiokšt Junior“ atliktas džiazo standartas „Pavasario diksilendas“, tad mažesniųjų grupė pateko į finalą vokalo ansamblių iki 12 metų kategorijoje.

Jaunuosius „Keberiokšt“ talentus meile muzikai ir scenai užkrečia bei į pergales veda vadovai Regina Vindžigalskienė ir Algirdas Zigmantas, choreografė Saida Saldukaitė, koncertmeisteris Žilvinas Gaubas. Klaipėdos jaunimo centro dainos studija šiemet atšventė 21-ąjį gimtadienį. Kolektyvas atlieka įvarią muziką – nuo renesanso iki šiuolaikinės. Kolektyvas yra išleidęs kelis albumus.

„Keberiokšt“ dainininkai – daugybės tarptautinių ir šalies konkursų bei festivalių laureatai. Kolektyvui plojo Lenkijos, Čekijos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Graikijos, Ispanijos žiūrovai. Kolektyvas 8 kartus yra tapęs LRT konkurso „Dainų dainelė“ laureatu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder