Jaunieji šokėjai rungėsi dėl čempionų titulo

Jaunieji šokėjai rungėsi dėl čempionų titulo

Baigėsi vieno didžiausio tarptautinio jaunimo gatvės šokių čempionato "Lithuanian Cup 2014" finalinės kovos. Varžytis dėl geriausiųjų vardo į Klaipėdą atvyko šokėjai net iš devynių valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Vokietijos, Moldovos ir Didžiosios Britanijos.

Penktadienį Į LCC tarptautinio universiteto "Michealsen" centrą suplūdo šimtai jaunų atlikėjų, kurie šokių varžybose demonstravo įspūdingą choreografiją ir judesio techniką. Buvo surengtos Hip Hop, Gatvės šokių (street dance show), Šou šokio (show dance), Šiuolaikinio, Baleto, Latino šou (Latina show) + Rueda De Casino kategorijų kovos, atlikėjai varžėsi ir Hip Hop, B – Boying, House, Waacking, Vogue, Popping ir Locking šokio stiliuose.

Šeštadienį šokiui neabejingi klaipėdiečiai ir entuziastai turėjo į ką paganyti akis – ne tik skirtingose scenose stebėti finalinius solo ir kolektyvų pasirodymus bei palaikyti renginio dalyvius, bet ir pasidžiaugti jaukia renginio atmosfera.

Po kiekvieno pasirodymo jaunuosius talentus vertino tarptautinė komisija: šiuo metu vienas geriausių šokėjų pasaulyje Natural Orlando iš Vokietijos, Europos ir pasaulio čempionas Veaceslav Avramoglo iš Moldovos, "Lithuanian Cup 2012" nugalėtoja Modesta Butautytė ir kiti.

Jau trečiąjį kartą šiame čempionate teisėjaujanti Jade Hacket iš Didžiosios Britanijos teigė, jog tai vienas įspūdingiausių jaunimo šokio renginių Europoje.

Čempionato prizininkai, sulaukę daugiausia komisijos simpatijų savo amžiaus ir stiliaus kategorijose, buvo apdovanoti čempionato medaliais, diplomais, taurėmis ir renginio rėmėjų įsteigtais prizais. Daugiausiai prizinių vietų Hip Hop kategorijoje iškovojusiai grupei buvo įteikta speciali "Lithuanian Cup 2014" taurė.

Šiais metais geriausiais Hip Hop šokėjais tapo kolektyvas „Intrus“ iš Klaipėdos, Disco ir Show kategorijoje nugalėtojais pripažinti "Profil" šokėjai iš Baltarusijos. Renginyje taip pat šoko ir dabartiniai Pasaulio jaunimo čempionai Edgaras Kerpė ir Darija Mezenceva, kurie ir šiame konkurse iškovojo pergalę.

Pasak vieno pagrindinių renginio organizatorių Mindaugo Lekausko, surengti tokio masto čempionatą – ypač sunku, todėl labai svarbi miesto bendruomenės ir savivaldybės pagalba. Nepaisant to, visi liko patenkinti, o dėmesys čempionatui ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje – milžiniškas. "Lithuanian Cup 2014" – tapo puikia galimybe suburti skirtingų amžiaus grupių, lygio, stiliaus ir tautybių šokio mylėtojus, užmegzti tarptautinį bendradarbiavimą ir garsinti Lietuvos vardą pasaulyje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder