Įvyko Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdis

Įvyko Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdis


2020-11-10 posėdžio darbotvarkė
 
Posėdžio medžiaga
 
Papildoma medžiaga

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija nagrinėja įvairius jūrinius, vidaus vandenų, miesto ir uosto bei kitus iškylančius klausimus. Komisija:

1. svarsto jai pateiktus Savivaldybės tarybos sprendimų projektus, siūlymus ir pareiškia savo nuomonę;

2. svarsto gautus rinkėjų, valstybės įstaigų, juridinių asmenų, visuomeninių organizacijų laiškus, prašymus, pareiškimus bei pasiūlymus ir pareiškia savo nuomonę;

3. rengia Savivaldybės tarybos sprendimų projektus bei pasiūlymus;

4. analizuoja jūrinių ir vidaus vandenų reikalus, teikia siūlymus Savivaldybės tarybai, kaip išnaudoti galimybes, geriau spręsti klausimus, susijusius su jūrų uosto plėtra, jūrų uosto modernizavimu ir uosto sąveika gerinant infrastruktūrą, nukreiptą turizmo plėtrai, žvejybinio sektoriaus darbo gerinimu.

5. svarsto strateginės vadybos, jūrų ir vidaus vandenų ūkio specialistų rengimo, jūrų priemonės, jūrų transporto, jūrų infrastruktūros, aplinkos apsaugos sistemos, poilsio infrastruktūros, jūrų žuvininkystės, žuvivaisos ir Kuršių marių žvejybos, jūrinių socialinės apsaugos ir mokesčių sistemas.

6. analizuoja tarptautinius teisės aktus, susijusius su atskirais jūrų ir vidaus vandenų ūkio sektoriais, seka Lietuvos Respublikos įstatymus ir kitus teisės aktus, reglamentuojančius šių sektorių veiklą ir teikia Lietuvos Respublikos Seimui pasiūlymus dėl šių teisės aktų įgyvendinimo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder