Išvydęs paplūdimyje nuogales negalėjo atsitokėti

Išvydęs paplūdimyje nuogales negalėjo atsitokėti

Vieną pavakarę Klaipėdos bendrajame I-osios Melnragės paplūdimyje išvydęs tris nuogutėles moteriškes kurį laiką negalėjau atsitokėti.

Žingsniuodamas jūros link ramiam pasivaikščiojimui sutrikau – nejauku žvelgti į nepažįstamą nuogą žmogų viešoje vietoje. Be to, pajutau jų nepatenkintus žvilgsnius, kai užklupau jas besideginančias tiesiog su Adomo ir Ievos kostiumais. 

Viena vertus, žmogus yra laisvas ir elgiasi kaip išmanantis, kol tai nepažeidžia kito žmogaus teisių ir laisvių. 

Kita vertus, būta atvejų, kai nuogas besimaudančias moteris Klaipėdoje užpuolė ir sumušė iškrypėliai.

Tad ar nuogaliai bendruosiuose Klaipėdos paplūdimiuose – opi problema? 

Pasižvalgęs ten netgi pavakarę galiu drąsiai teigti – dėl smėlyje besideginančių ir savo grožybes demonstruojančių žmonių poilsiautojai turi itin išsiskiriančias nuomones – vieni teigia, kad tai normalu, o kitiems neįprastas vaizdas sukelia nepatogumų.

Aiktelėjo iš nuostabos

Į I-osios Melnragės paplūdimį pavakarę plūdo minios poilsiautojų – jūra norėjo pasimėgauti tiek nuo darbų atitrūkę klaipėdiečiai, tiek laisvalaikį leidžiantys miesto svečiai.

Žingsniuojant paplūdimiu nuo Šiaurinio molo II-osios Melnragės link, pasitinka ženklas, įspėjantis: „Paplūdimio pradžia“. Tai reiškia, kad čia budi gelbėtojai. Paplūdimys – bendras, todėl leisti laiką jame nuogam – uždrausta. 

Tačiau netikėtai užkluptoms pagyvenusioms poilsiautojoms tai buvo nė motais – jos ėmė teisintis, neva žmonių aplink beveik nėra, o ir išsirengia itin retai. 

Išvydusios mane, šios net aiktelėjo iš nuostabos. 

„Ar žinojote, kad čia yra bendrasis paplūdimys?“ – pasiteiravau moteriškių.

„Taip“, - mikliai atsakė jos. 

„O kad bendrajame paplūdimyje negalima degintis nuogoms – ar tai žinojote?“, - neatlyžau aš. 

„Truputį nusimetėm“, - juokdamasi atsakė viena nuogalių ir kaip mat ėmė teisintis, neva ji išsirengia itin retai. 

Graso baudomis

Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas, atsakingas už gelbėtojų darbą, Aleksandras Siakki portalui lrytas.lr komentavo, kad Melnragėje esti nudistų paplūdimys, tačiau nuogalių galima sutikti ir bendrajame paplūdimyje. 

„Yra vieta I-ojoje Melnragėje, kurioje buvo moterų paplūdimys, ji iškelta į kitą vietą, bet daug moterų įprato čia, nenori pasiduoti “, - teigė A.Siakki.

Jo teigimu, į šią vietą vis dar dažnai traukiančios moterys lyg niekur nieko išsirengia, tad net gelbėtojai, nors tai ir ne jų darbas, ima jas drausminti. 

„Gelbėtojų darbas ne nuogalius tvardyti, o vykdyti prevenciją, prižiūrėti žmones, kurie maudosi jūroje. Bet jei pakeliui kažką pamato, tada sudrausmina“, - sakė jis.

A.Siakki tikino, kad už viešosios tvarkos pažeidimą gresia nuo 100 iki 300 eurų bauda. Nuogalius paplūdimiuose drausmina policijos ir viešosios tvarkos pareigūnai. 

Nuomonės išsiskyrė

„Aš manau, kad nudistų paplūdimiai turi būti atskiri, jie nuogi gali būti tik ten. Man atrodo, kad ir jiems tai patogiau. Aš ir pati mėgstu moterų paplūdimį. Tačiau kai bendrame paplūdimyje pamatai nuogą vyrą, stovintį kažkur krūmuose, būna nemalonu. Įsivaizduokite, ateini su vaiku - anūku, o tau už nugaros – nuogalius“, - dėstė klaipėdietė Liudmila. 

„Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas A.Siakki informavo, kad moterų paplūdimiai esti ir Melnragėje, o vyrų – Smiltynėje. Vykstant Girulių link, galima išvysti bendrą nudistų paplūdimį. Tad vietų, kuriose saule lepintis gali nuogaliai, išties yra.

Tačiau į jas dalis nudistų netraukia, o mieliau pasirenka bendrus paplūdimio ruožus. 

„Esu pastebėjęs. Mano reakcija buvo įvairiapusiška. Manau, kad tai visai normalu. Tačiau jei yra nudistų paplūdimys, manau, kad verčiau jiems reikėtų būriuotis ten“, - sakė į Klaipėdą atvykęs ir jūra besimėgavęs kaunietis Darius.

Išpuoliai

Praėjusių metų vasarą buvo pranešama apie Smiltynės moterų paplūdimyje vykstančius barzdoto vyro išpuolius. 

Į policiją kreipdavosi moterys, besiskundžiančios, kad užpuolikas prisiartindavo prie jų ir imdavo smurtauti, į akis pripurkšdavo dujų, o tuomet pasišalindavo. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder