Išvengti nelaimių kelyje padėtų atsargumas

Išvengti nelaimių kelyje padėtų atsargumas

Pasitinkant Vairuotojų ir keliaujančiųjų dieną Klaipėdos apskrities pareigūnai dar kartą priminė, kad kelyje saugumu turi rūpintis kiekvienas eismo dalyvis.

Šeštadienį Sąjūdžio parke vykusiame šeimų renginyje policija vaikams ir suaugusiems dalijo atšvaitus, kitus atributus, tikrino Kelių eismo taisyklių žinias.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Bendruomenės pareigūnų grupės vyriausiosios tyrėjos Audrutės Dunčienės, didelė dalis pėsčiųjų gatvėse laikosi Kelių eismo taisyklių. Tačiau vis dar pasitaiko atvejų, kai nelaimės nutinka paprasčiausiai dėl neatsargumo.

„Dažnu atveju pakaktų tik apsidairyti, kad būtų išvengta nelaimių kelyje. Pastebime, kad ir matant policijai pėstieji neapsidairo. Ir tai daro suaugusieji. Net vaikai žino, kad užsidegus žaliam šviesoforo signalui vis tiek būtina apsidairyti ir įsitikinti, kad automobilis sustojo.

Paprastai suaugę žmonės taisykles žino, bet jas pažeidžia. Blogiausia, kad tai daroma matant vaikams. Stengiamės kartas nuo karto apie tai pasikalbėti prevenciškai. Nenorime bausti. Norime, kad visi būtų sveiki ir gyvi“, - sakė A. Dunčienė.

Renginyje savo žinias patikrinę vaikai į klausimus atsakė kone šimtaprocentiniu tikslumu. Pareigūnai viliasi, kad pademonstruotos žinios buvo, yra ir bus taikomos kelyje.

„Esame išdaliję daug atšvaitų. Ir dabar juos dalijame. Pastebime, kad žmonės elgiasi kur kas atsakingiau, dėvi atšvaitus. Net dviratininkai paprastai turi kelis, vaikai juos prisisega prie kuprinių, moterys – prie rankinukų, apsivynioja ant rūbų.

Bendraujame ne tik su vaikais. Turime edukacinių užsiėmimų ir suaugusiems. Vyksta susitikimai su gyventojais, bendruomenėmis, tautinėmis mažumomis. Visa tai darome tam, kad žmonės kuo mažiau pažeistų taisykles ir kelyje saugotų ne tik save, bet ir kitus“, - teigė A. Dunčienė.

Klaipėdos apskrities keliuose ir miestų gatvėse nuo metų pradžios jau užregistruoti 306 įskaitiniai eismo įvykiai. Per juos žuvo 15 eismo dalyvių, sužeisti 337 žmonės. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 18 eismo įvykių.

Palyginti per tą patį laikotarpį pernai, įskaitinių eismo įvykių buvo 312, žuvo 16, sužeista 390 žmonių. Neblaivūs vairuotojai sukėlė 9 eismo įvykius.

Vien uostamiestyje per šiuos metus registruoti 123 eismo įvykiai. Per juos sužeisti 127 asmenys, 6 eismo dalyviai žuvo – automobilio vairuotojas , keleivis, dviratininkas ir trys pėstieji.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder