Istorinėje miesto dalyje - naujas medicinos centras

Istorinėje miesto dalyje - naujas medicinos centras

Ilgus metus šis sklypas stovėjo tuščias. Šį pavasarį statybininkai jame rado aviacinę bombą. O jau kitų metų pradžioje priešais geležinkelio stotį stovės dailus gydymo paskirties pastatas, kuriame įsikurs odontologijos klinika ir kitos sveikatinimo bei gydymo paslaugas teikiančios įstaigos.

Tinkamai pasirinkta vieta

Nekilnojamojo turto ekspertų manymu, statytojai gydymo paskirties pastatui pasirinko išties puikią vietą. Pasak specialistų, jis yra beveik pačiame miesto centre, greta autobusų ir traukinių stočių, čia galima atvažiuoti ir miesto autobusais, netoliese – modernizuota Respublikinė Klaipėdos ligoninė. Be to, viename pastate sukoncentravus keletą medicininės paskirties įstaigų jis taps dar vienu specifinei klientų grupei paslaugas teikiančiu traukos centru.

Pastatą statančios UAB „Vaduja“ direktorės Živilės Eidukevičienės teigimu, keturių aukštų su mansarda ir liftu pastatas bus nuomojamas įvairioms su gydymu susijusioms įstaigoms.

„Šioje vietoje mes statome daugiafunkcinį modernų, bet senamiesčiui būdingos architektūros pastatą. Jame įrengtas patalpas nuomosime su medicina susijusioms įmonėms. Jau dabar kreipiasi įvairūs klientai ir domisi nuomos sąlygomis. Iš viso, per keturis aukštus, bus 1000 kv. metrų nuomojamo ploto. Pastato šildymo sistema bus prijungta prie miesto tinklų, tačiau viduje bus įrengta autonominė apskaita ir galimybė šilumą reguliuoti. Pastatas bus pritaikytas ir asmenims su negalia“, - pasakojo Ž. Eidukevičienė.

Statyboms bomba nesukliudė

Šį modernų pastatą dengs šio krašto architektūrai būdingas dvišlaitis stogas, fasadas - bus raudonų plytų, todėl neišsiskirs iš aplinkos ir derės prie greta esančių istorinių pastatų. Tamsiuoju paros metu statinys bus apšviestas.

Reikia pažymėti, kad iki pat XIX a. pabaigos šioje miesto dalyje, taip pat ir sklype S. Neries g. 20, kuriame kitąmet stovės modernus gydymo paskirties pastatas, buvo ganyklos.

Viskas pasikeitė 1875 m., kuomet buvo baigus tiesti geležinkelį Tilžė-Memelis ir pastačius Klaipėdos geležinkelio stotį prasidėjo sparti šios miesto dalies urbanizacija. Tenka pažymėti, kad šiame sklype nuo tų metų iki pat šių dienų nebuvo jokio pastato.

Labiausiai šį sklypą išgarsino šių metų balandžio mėnesį statybininkų iškasta apie 250 kg sverianti Antrojo pasaulinio karo laikų aviacinė bomba.

Pradėjus bombos neutralizavimo operaciją teko evakuoti geležinkelio stotį, iš dalies autobusų stotį, aplinkinius gyvenamuosius namus, šalia esantį restoraną ir Klaipėdos universiteto Pedagogikos fakultetą. Buvo sustabdytas eismas aplinkinėse gatvėse.

Manyta, jog S. Nėries gatvėje rastas sprogmuo buvo 1943 m. pagaminta rusiška aviacinė bomba „FAB-250“. Maždaug 1,2 m ilgio, 30 cm pločio sprogmuo buvo užpildomas trotilu, tačiau Antrajam pasauliniam karui einant į pabaigą jos užpildas iš taupumo ir skubėjimo būdavo pakeičiamas salietra ir kitomis sprogiomis medžiagomis.

Ž. Eidukevičienė tvirtina, kad šis incidentas neturėjo jokios įtakos statybų eigai. „Užtat dabar esame tikri, kad sklypas jau yra švarus ir po žeme nebėra jokių siurprizų“, - šypsosi UAB „Vaduja“ direktorė.

Daugiau informacijos: UAB „Vaduja“ tel. 8652 66195.

Užsakymo nr. 215306

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder