Išteisintasis perėjo į puolimą

Išteisintasis perėjo į puolimą

Pajūrio verslininkas Juozas Motijauskas kalėdinės dovanos sulaukė anksčiau nei pačių Kalėdų. Vakar jis išteisintas dėl dviejų nusikaltimų. Šluostydamas džiaugsmo ašaras verslininkas neabejojo, kad šios baudžiamosios bylos net nebūtų, jei ne buvusio Klaipėdos jūrų uosto vadovo Eugenijaus Gentvilo siekis suversti jam kaltę dėl fiasko pasibaigusio Šventosios uosto atstatymo.

Bendrovės „Alvetos karjerai“ vadovas J.Motijauskas kaltintas dokumentų klastojimu ir didelės vertės svetimo turto įgijimu. Tačiau Klaipėdos miesto apylinkės teismas konstatavo, kad šių nusikaltimų 57 metų verslininkas nepadarė.

„Kaip aš galėjau juos padaryti. Ši byla ir teismas man labai brangiai kainavo. Vien materialinis nuostolis siekia kelis šimtus tūkstančių litų. O kur dar visi kiti dalykai, kurių pinigais neišmatuosi. Žiauru. Nenoriu nei peikti, nei neigti, tačiau visa tai yra buvusio Klaipėdos uosto vadovo Eugenijaus Gentvilo bandymas su manimi susidoroti. Kodėl? Dėl prasidėjusių nesutarimų, kuriuos išprovokavo ir politiniai dalykai“, - tikino J.Motijauskas.

„Alvetos karjerai“ ir tuomet E.Gentvilo vadovaujama Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) 2012 m. balandžio 5 d. pasirašė sutartį dėl Šventosios uosto akvatorijos valymo darbų. Prieš sumokėdama 200 tūkst. litų avansą KVJUD pareikalavo įrodymo, kad bendrovė yra apsidraudusi tokiai pačiai sumai, kad nutrūkus sutarčiai KVJUD pinigus grąžintų draudimo bendrovė. J.Motijauskas ir buvo apkaltintas, kad suklastojo draudimo polisą ir minėtą sumą pasisavino.

„Alvetos karjerai“ buvo įsipareigoję Šventosios uoste iškasti 28,5 tūkst. kubinių metrų grunto. J.Motijausko teigimu, iškasta beveik 20 tūkst.

„Mes samdėme techniką ir dirbome dieną naktį. Tačiau ką galime padaryti, jei po kelių parų gamta mūsų triūsą paversdavo niekais ir vėl užnešdavo kanalą smėliu. Padaryta klaidų rengiant Šventosios uosto atstatymo projektą. Be molo čia nieko nebus. Kai E.Gentvilas suprato, kad „bačka“ jam slysta iš po kojų, apkaltino mus, kad mes nieko nedarome“, - sakė J.Motijauskas.

KVJUD per teismus siekia iš „Alvetos karjerų“ prisiteisti sumokėtą avansą. Kol kas Temidė yra uostininkų pusėje. Galutinį verdiktą šioje byloje dar turi tarti Aukščiausiasis Teismas. Verslininkas tikisi, kad vakarykštis teismo sprendimas taps svariu argumentu, kad šie pinigai ne pasisavinti, o išleisti Šventosios uosto valymo darbams.

J.Motijausko žodžiai Seimo narį E.Gentvilą tik prajuokino. „Koks čia gali būti politikavimas. Civilinėje byloje teismas aiškiai pasakė, kad „Alvetos karjerai“ neatliko darbų ir buvo nepajėgūs juos atlikti. Todėl ir priteisė avanso grąžinimą bei 100 tūkst. litų baudą už neįvykdytą sutartį. Kuo čia dėtas Gentvilas ir politinis susidorojimas, jei jie net neturėjo technikos. Tiek uosto kapitonas, tiek KVJUD nepavaldi Lietuvos saugios laivybos administracija konstatavo, jog su tokia barža, kurią turėjo bendrovė, negalima dirbti. Ar tai Gentvilas dėl to kaltas?“ - stebėjosi E.Gentvilas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder