Išsikasė duobę ir mieste, ir rajone

Išsikasė duobę ir mieste, ir rajone

Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone ties keliais projektais užstrigusi UAB "Žemkasa" iš savivaldybių dar vienos galimybės pasitaisyti nesulaukė. Jau artimiausiu metu su bendrove bus nutrauktos bent kelios sutartys.

Praėjusią savaitę bendrovės direktorius Evaldas Aukštuolis "Vakarų ekspresui" patvirtino, kad įmonė siekia restruktūrizacijos. Tačiau, jo teigimu, teismas sprendimo nepriima jau daugiau nei du mėnesius.

Nutrauks sutartį

Pastarąjį mėnesį bendrovę prie sienos prirėmė Klaipėdos savivaldybė, kuri išreiškė didelį nepasitenkinimą dėl vėluojančių asfaltavimo darbų Tilžės gatvėje - ilgą laiką vairuotojai priversti važiuoti žvyrkeliu. Dėl stagnacijos ir nepatogumų pasipiktinimą lieja ir Tilžės turgaus verslininkai.

UAB "Žemkasa" įsipareigojo "Tilžės g. nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos rekonstrukciją, pertvarkant žiedinę Mokyklos g. ir Šilutės pl. sankryžą, užbaigti iki kitų metų rudens, tačiau Klaipėdos savivaldybė nusprendė ilgiau nelaukti. Projekto vertė - 5,5 mln. eurų.

"Darbai nevyksta. Tai, ką jie buvo pažadėję, nepadarė. Šiandien svarstėme apie galimybę nutraukti sutartį su jais. Tai gali įvykti jau artimiausiu metu", - sakė Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Kaip teigia Lėbartų kaimo gyventojai, UAB "Žemkasa" darbų Hugo Šojaus gatvėje nevykdo jau pusmetį. Į darbus vykstantys rajono gyventojai kasdien susiduria su nepatogumais. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjo Romualdo Stasiulio, UAB "Žemkasa" apie priimtą sprendimą bus informuota jau artimiausiu metu.

"Dėl nevykdomų įsipareigojimų nutraukiama sutartis po mėnesio.

Nors "Žemkasa" turi dar keletą sutarčių su Savivaldybe, kol kas sprendimas priimtas tik dėl Tilžės gatvės rekonstrukcijos.

"Žemkasa", parodžiusi iniciatyvą ir pradėjusi dirbti, galbūt leistų sutarties nutraukimo atsisakyti. Bet tam jiems reikia rodyti veiksmus. Panašu, kad tam "Žemkasa" neturi galimybių", - svarstė R. Stasiulis.

"Vakarų ekspresas" rašė, kad "Sodros" turimais duomenimis, metų pradžioje bendrovės skola siekė daugiau nei 24 tūkst. eurų. Dabar suma išaugo dvigubai.

Praėjusią savaitę UAB "Žemkasa" direktorius E. Aukštuolis "Vakarų ekspresui" teigė, kad užstrigę darbai Tilžės gatvėje tiesiogiai su restruktūrizacijos procesu nėra susiję - asfalto danga neklojama dėl elektroninio technikos gedimo.

"Kodėl asfaltbetonio nenuperkame iš kitur ir nedirbame? Todėl, kad mums reikia didelio kiekio, o kolegos prioritetą skiria savo darbams, tad užtruktume ilgiau. Problema turėjo būti išspręsta šiomis dienomis, bet viskas nusikėlė į kitą savaitę. Tikrai atnaujinsime asfaltavimo darbus", - prieš savaitę sakė E. Aukštuolis.

Pėdsakas - ir Klaipėdos rajone

Sutartį su UAB "Žemkasa" ruošiasi nutraukti ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Bendrovė buvo įsipareigojusi išasfaltuoti Hugo Šojaus gatvę Lėbartų kaime, tačiau kelias jau pusmetį paliktas likimo valioje.

"Problema tęsiasi ilgą laiką. Nežinome, ar įmonė bankrutavo, bet mus apleido... Važiuoja sunkiasvoris transportas, kyla dulkės, akmenys, gadinami automobiliai. Yra palikta daug avaringų kelio ruožų, tad su lengvaisiais automobiliais važiuoti yra sudėtinga.

"Žemkasa" kažkur dingo. Esame palikti nežinioje. Dėl ko nutraukti darbai prieš Naujuosius metus - niekas nepranešė", - į "Vakarų ekspreso" redakciją kreipėsi situacija pasipiktinę ir aiškintis pas Klaipėdos rajono valdžią nuvykę vietos gyventojai.

Naujasis Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas "Vakarų ekspresą" patikino, kad situacija dėl netvarkomos Hugo Šojaus gatvės - žinoma. Ši savaitė buvo paskutinė, kai UAB "Žemkasa" dar galėjo pasitaisyti.

"Akivaizdu, kad "Žemkasa" susiduria su problemomis. Įmonės sunkumai prasidėjo dar praeitais metais, tačiau tąkart Savivaldybė darbų terminą pratęsė. Manome, kad sutartį nutrauksime. Tai gali įvykti dar šią savaitę. Tada pradėsime ieškoti naujo rangovo.

Žinoma situacija ir Klaipėdoje. Akivaizdu, kad įmonėje yra kažkas negerai. Panašu, kad daugiau laukti nebegalime. Jeigu "Žemkasa" sutarties nutraukimo neapskųs, jau artimiausiu metu bus galima ieškoti naujo rangovo ir pradėti naują darbų pirkimo procedūrą. Savivaldybė nuostolių patirti neturėtų", - sakė A. Bogdanovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder