Įspūdingai kompozicijai sukurti prireikė 1500 rožių

Įspūdingai kompozicijai sukurti prireikė 1500 rožių

Ketvirtadienio popietę atidaryta unikali meninė-floristinė kompozicija "Jazz" pažymėjo ne tik Tarptautinę džiazo dieną, tačiau ir prasidedančius pasirengimo darbus vasarą įvyksiančiam Klaipėdos pilies džiazo festivaliui.

Įspūdingą kompoziciją atidariusi Klaipėdos pilies džiazo festivalio asociacijos prezidentė Inga Grubliauskienė džiaugėsi, jog prie kompozicijos kūrimo prisijungė patys įvairiausi žmonės, o tai, esą, įrodymas, kad džiazas - pati tolerantiškiausia muzika.

"Jau vakar statant kompoziciją sulaukėme įdomių reakcijų. Žmonės ėjo ir su didžiuliu susidomėjimu klausė, kas čia bus", - tvirtino prezidentė.

I. Grubliauskienė dėkojo prie kompozicijos kūrimo prisidėjusiam būriui profesionalų – floristui ir stilistui Mantui Petruškevičiui, sodo centrui „Frezija“ ir metalo plastikos meistrui Ryčiui Zenkevičiui.

"Štai Mantas iš Vilniaus atvyko vakar, o šiandien nuo 7 val. ryto intensyviai pradėjo dirbti prie džiazinių rožių jūros", - šypsojosi I. Grubliauskienė.

Stilistas Mantas Petruškevičius tikino, kad yra laimingas dėl galimybės prisidėti prie šio projekto ir džiaugėsi, kad Lietuvoje apskritai vyksta tokie renginiai.

"Esu prastos nuotaikos, nes erzina vėjas, kuris kenkia rožėms", - juokavo stilistas, pasakojęs, jog buvo pasirinktas neperkrautas dekoravimo variantas, kadangi "nieko neturi būti perdaug ir su kompozicijomis reikia elgtis atsakingai".

Skaičiuojama, jog metalinę raidžių karkasą "JAZZ" užtruko pagaminti savaitę, o už žmogų aukštesnių raidžių aplinkai papuošti prireikė pusantro tūkstančio baltų rožių.

Numatoma, kad įspūdingo dydžio „Jazz“ raidės uostamiestį puoš iki pat birželio pirmojo savaitgalio, kuomet Kruizinių laivų terminale įvyks Klaipėdos pilies džiazo festivalis.

Beje, džiaziškas ketvirtadienis vien kompozicijos atidarymu nesibaigė. Po renginio visi norintys buvo pakviesti į nemokamą koncertą Atgimimo aikštėje, kurioje suskambėjo uostamiesčio Jaunųjų džiazo talentų ir scenos grandų kartu atliekami geriausi džiazo kūriniai.

Tarptautinę džiazo dieną Klaipėdoje vainikavo „Olympic Rock Casino“ įvykęs kerinčio balso bei išskirtinio talento atlikėjos Girmantės Vaitkutės ir „Old City Band“ koncertas.

Tarptautinė džiazo diena

Tarptautinė džiazo diena, globojama UNESCO, visame pasaulyje minima kiekvienų metų balandžio 30 d. Šia diena siekiama ne tik skatinti kultūrų tarpusavio supratimą, dialogą ir toleranciją, lyčių lygybę, bet ir informuoti visuomenę apie džiazo muzikos vaidmenį skleidžiant ir puoselėjant visuotines vertybes. Praėjusiais metais tarptautinė Džiazo diena iš viso minėta 196 pasaulio šalyse. Be Klaipėdos, šiemet Tarptautinė Džiazo diena bus minima ir Vilniuje, Kaune bei kituose šalies miestuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder