Išmanusis radaras - Taikos prospekte

Išmanusis radaras - Taikos prospekte

Uostamiesčio vairuotojai turėtų suklusti - į naują vietą perkeltas Liepų g. ir Jaunystės g. sankryžoje stovėjęs išmanusis radaras.

Išmanieji radarai, vienu metu galintys stebėti ir analizuoti iki 32 automobilių net 6 kelio juostose, Klaipėdoje ėmė dygti praėjusių metų vasarą.

"Matuoklis nustato, lengvasis ar sunkiasvoris automobilis važiuoja, nuskaito jo numerį ir patikrina techninę būklę, draudimą. Svarbus išmaniojo radaro pranašumas yra tas, kad jis ne tik fotografuoja, bet ir filmuoja automobilius.

Anksčiau, kai greičio matuokliai tik fotografuodavo, policijai būdavo sunku įrodyti, pavyzdžiui, raudono šviesoforo signalo kirtimo atvejį. Dabar tai bus nufilmuota. Greičio matuoklis užfiksuoja visus pravažiuojančius automobilius - tad jo surinkti duomenys bus vertingi sudarant įvairias statistikas", - anksčiau dienraščiui yra sakęs Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Išmanieji radarai patogūs ir tuo, kad gali būti lengvai perkeliami iš vienos vietos į kitą. Trečiadienį akyli klaipėdiečiai vairuotojai galėjo išvysti montuojamą radarą Taikos prospekte, atkarpoje tarp Paryžiaus Komunos ir Sausio 15-osios gatvių.

"Policijos pageidavimu", - pasakodamas, kodėl buvo nuspręsta perkelti radarą, aiškino M. Poimanskis.

Jis skaičiavo, kad vienu metu devynių dienų laikotarpyje tas pats Liepų g. ir Jaunystės g. sankryžoje stovėjęs radaras užfiksavo 1 116 pažeidimų.

Jis aiškino, kad šiuo metu mieste iš viso stovi 3 išmanieji radarai - kiti 2 išsidėstę Šiaurės prospekte ir ties Mokyklos g. viaduku.

Trijų radarų pastatymas ir trejų metų priežiūra iš viso kainuoja 86 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder