Įsibėgėjo naujos bibliotekos projekto konkursas

Įsibėgėjo naujos bibliotekos projekto konkursas

Pietinėje miesto dalyje laukiama naujos bibliotekos statybų. Šiuo metu vyksta atviras architektūrinis konkursas bibliotekai projektuoti.

Praėjusią savaitę vyko architektų, Klaipėdos savivaldybės ir Klaipėdos miesto viešosios bibliotekos bendruomenės susitikimas, kuriame aiškintasi, kokių pageidavimų turi biblioteka, kokie klausimai kyla architektams.

Nauja miesto viešoji biblioteka numatyta Statybininkų pr.17A - daugiau nei 7 tūkst. kv. m ploto sklype. Planuojama, kad tai bus ne tik biblioteka, bet ir bendruomenės susibūrimo, edukacinių veiklų vieta. Skaičiuojama, kad per dieną biblioteka sulaukia apie tūkstančio lankytojų.

Pasak bibliotekos direktorės Bronislavos Lauciuvienės, būtų tikslinga pastate rasti vietos ir kavinei, bibliotekos kieme - lauko terasai, scenai renginiams. Norima turėti erdves vaikams, paaugliams, suaugusiesiems, bendruomenės susitikimams, kompiuteriniams mokymams ir t. t. Pavyzdžiu esą galėtų būti Skandinavijos bibliotekos, kurios yra prieinamos ir atviros visuomenei, šiuolaikiškos.

Architektai domėjosi ir techninėmis detalėmis, pavyzdžiui, ar sklype atlikti geologiniai tyrimai, ar skaičiuotas automobilių stovėjimo aikštelės vietų poreikis, ar yra saugotinų medžių, iš kurios pusės būtų patogiau projektuoti įvažą į sklypą, ar galima koreguoti detalųjį planą, koks būtų aukštingumas, užstatymas ir t. t.

Architektai savo pasiūlymus pateikti turėtų birželį. Pasak Savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento vyresniojo patarėjo Vytauto Kovaičio, susitikimo tikslas buvo išgirsti perkančiosios organizacijos lūkesčius ir tai, kas galbūt slypėjo konkurso sąlygose tarp eilučių.

"Visada tas kontaktas susitikus yra gerai, ypač siekiant užbėgti už akių kokiems nors netikslumams ar galimiems konfliktams. Susidomėjimas konkursu yra tikrai nemažas, sulaukiame daug užklausų ir skambučių, tikimės, kad tai bus vienas didesnių Klaipėdoje architektūrinių konkursų", - teigė V. Kovaitis.

Konkursas rengiamas kartu su Architektų sąjunga, jo prizinis fondas - 16 tūkst. eurų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder