Iš sunkvežimių atims "kontrabandinį" kelią

Iš sunkvežimių atims "kontrabandinį" kelią

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija išgirdo Rimkų gyventojų prašymą uždrausti sunkiasvorio transporto eismą per jų gyvenvietę į Laisvosios ekonominės zonos teritoriją (LEZ).

Sunkvežimių keliamo triukšmo ir potencialaus pavojaus neapsikentę Rimkų gyventojai paprašė valdžios uždrausti šio transporto eismą Rimkų ir Lypkių gatve bei nereguliuojama geležinkelio pervaža.

Vasarą, pasak žmonių, prie šių neigiamų aplinkybių prisideda dar viena - dulkės, mat sunkvežimiai, trumpindami savo maršrutus į uostą bei iš jo, važiuoja į LEZ vedančiu žvyrkeliu, oficialiai vadinamu Lypkių gatve.

Maža to - sunkiasvorės transporto priemonės, už Šilutės plento geležinkelio pervažos sukdamos į Rimkų gatvę, turi praleisti tiesiai, nuo Šilutės pusės, atvažiuojančius automobilius. Taip už sunkvežimių, tiesiog ant geležinkelio bėgių, didžiojoje Rimkų pervažoje priverstos sustoti kitos mašinos.

Šią apylanką, leidžiančią vilkikų vairuotojams išvengti važiavimo šviesoforais reguliuojamomis miesto gatvėmis, Savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas net praminė "kontrabandos" keliu.

Daug klausimų Saugaus eismo komisijos nariams nekilo - gyventojų prašymui uždrausti posūkį į Rimkų gatvę pritarta.

Tiesa, kol kas neaišku, kaip bus sustabdytas vilkikų "tranzitas" priešinga kryptimi - iš LEZ į Rimkus, mat apie analogišką ženklą Lypkių gatvėje komisija net nepagalvojo pakalbėti. Užsiminta tik apie būtinybę kreiptis į AB "Lietuvos geležinkeliai" ir paprašyti apskritai uždaryti pervažą per Lypkių gatvę.

Be viso kito, diskusijos metu konstatuota ir tai, kad minėtas "kontrabandinis" kelias dar kartą priminė apie būtinybę tiesti Statybininkų prospekto tęsinį į LEZ teritoriją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder