Iš katilinės liks tik kaminas

Iš katilinės liks tik kaminas

Vietoje buvusios Klaipėdos medžio apdirbimo kombinato katilinės, pastaruoju metu suteikusios prieglobstį menininkams, dar šiemet turėtų išdygti naujas ir modernus verslo centras.

Tai "Vakarų ekspresui" patvirtino UAB "Viremidos investicijos", kuriai ir priklauso minėtas pastatas, direktorius Šarūnas Butkus.

Iš pradžių "fanierkės" vardu buvo vadinamas pats Klaipėdos medienos kombinatas, vėliau jį išpopuliarino kultūros klubas, kuriame nuo 1980-ųjų vyko visame mieste garsios diskotekos. Jos baigėsi 1988-1989 metais. O prieš kurį laiką tuo pačiu "fanierkės" vardu jau katilinę, esančią kitoje Liepų gatvės pusėje nei pats kombinatas ir jo klubas, pavadino į apleistas patalpas "Viremidos investicijų" įsileisti menininkai.

Prieš keletą metų čia sėkmingai savo projektus realizavusi menininkų grupė "Tema" iki šiol šį laikotarpį prisimena kaip aukso amžių, kadangi "Viremidos investicijos" už naudojamas patalpas nereikalavo mokėti nuompinigių.

ATEITIS. Vietoje buvusios katilinės numatyta dar šį pavasarį pradėti statyti didžiulį, net 5 000 kv. metrų ploto, verslo centrą.

"Nesu matęs analogo, kai verslininkai už "ačiū" menininkams duotų tokį pastatą. Per tuos kelerius metus sukūrėme gana paprastas, netgi primityvias sąlygas - ten net nebuvo šildymo, tačiau tai buvo visiška laisvė, padėjusi iškilti, pasireikšti įvairiems menininkams", - "Vakarų ekspresui" neseniai pasakojo menininkas Linas Kutavičius.

Visgi šiai menininkų meka tituluojamai vietai atėjo laikas keistis iš esmės.

"Su partneriais esame sutarę siekti bendro tikslo - iškelti pramonę ir urbanizuoti teritoriją, vystant gyvenamosios ir komercinės paskirties objektus, tad ir pradedame judėti ta linkme", - pasakojo Š. Butkus.

Jau nugriauta dalis Liepų g. 83 ir 83A esančių pastatų. Dabar atėjo eilė medžio apdirbimo kombinato katilinei, kurios vietoje pirmiausia ir numatyta pradėti naujas statybas.

"Liepų g. 83 sklypą esame numatę vystyti keliais etapais. Pirmiausia vietoje katilinės statysime 5 000 kv. m ploto verslo centrą, kurio pirmame aukšte planuojame įkurti prekybines patalpas, o antrame ir trečiame aukštuose - biurus", - artimiausiais planais dalijosi bendrovės direktorius.

Pasak jo, statybos darbai turėtų prasidėti ganai greitai - jau gegužę.

"Iš buvusių statinių planuojame palikti tik kaminą - jis liks tarsi anksčiau šioje vietoje veikusios pramonės simboliu", - minėjo Š. Butkus.

2017-aisiais yra numatyta vystyti ir kitą teritorijos dalį. Čia taip pat planuojama projektuoti komercinės paskirties patalpas.

"Viremidos investicijos" du pramonės ir sandėliavimo paskirties žemės sklypus, kurių bendras plotas siekia kone 3 ha, Liepų gatvės gale įsigijo 2007 metais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder