Integruoti regioniniai maršrutai - tik Klaipėdos svajonė?

Integruoti regioniniai maršrutai - tik Klaipėdos svajonė?

Klaipėdos valdžia Palangos ir Kretingos kolegoms pasiūlė nuo kitų metų rudens šiuos miestus sujungti į bendrą sistemą integruotais maršrutais, kuriuose galiotų elektroninis bilietas ir visos lengvatos.

Tačiau atrodo, kad uostamiesčio kaimynai entuziazmu netrykšta, ir tikina, kad pirmiausiai reikia "išsamios analizės".

Jei nesutiks, nukentės?

Vakar vykusiame susitikime su Palangos ir Kretingos savivaldybių vadovais dalyvavęs VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis aiškino, kad susitikimas buvo inicijuotas dėl to, kad 2017-ųjų rugsėjį baigiasi ne tik pačiame uostamiestyje dirbančių, bet ir iš jo į Kretingą bei Palangą vežančių maršrutinių taksi sutartys.

"Vežantieji iš uostamiesčio turi sutartis su Klaipėdos savivaldybe, o iš Palangos ir Kretingos į Klaipėdą - su tomis dviem savivaldybėmis. Klaipėda yra numačiusi nuo kito rudens kelti kokybės kartelę ir savo maršrutus integruoti į bendrą sistemą. Tai reikštų, kad juose galiotų ir elektroniniai bilietai, transporto lengvatos, keleiviai internete matytų realų jų važiavimo laiką, transporto priemonės būtų nudažytos viena spalva ir kita. Todėl siūlome kaimynams į tokią sistemą jungti ir iš jų pusės kursuojančias transporto priemones", - sakė G. Neniškis.

Anot jo, kartu buvo pasidalinta prognozėmis, kad jei Kretinga ir Palanga pasiliks prie dabartinės sistemos, Klaipėdai įdiegus naujovę dėl lengvatų, reguliarumo ir aukštesnės kokybės visą kainą mokančių keleivių srautas jų maršrutuose gali sumažėti 10-20 proc.

Visgi, atrodo, kad tokie pasiūlymai kaimynus ne itin domina, nes bent jau Palangos atstovai, remdamiesi gautomis savo vežėjų pretenzijomis, pareikalavo, jog iš Klaipėdos į Palangos oro uostą ir atgal vežantis autobusas nebeužsuktų į kurorto autobusų stotį. Pasak G. Neniškio, tokia korekcija bus padaryta nuo birželio 26 d.

Analizuos

Kretingos rajono meras Juozas Mažeika "Vakarų ekspresui" sakė, kad klaipėdiškių pasiūlymus reikia rimtai išanalizuoti, nes tai yra "ir politinis, ir ekonominis, ir socialinis klausimas".

"Klaipėdiečiai norėtų integruoti tik į uostamiestį vežančius maršrutus, kurie yra pelningi ir bent jau Kretingos autobusų parkui iš dalies padengia nuostolingus socialinius maršrutus, kuriais vežami ir mokiniai į mokyklas. Taip siūlomu atveju būtų pakelta kokybinė kartelė, tačiau reikia gerai išanalizuoti, kas būtų, jei Savivaldybei liktų rūpintis tik dotuojamais maršrutais. Kaip tik dabar esame gavę Autobusų parko audito išvadas, tad sėsime ir detaliai viską analizuosime. Manau, kad tam gali prireikti keleto mėnesių, o gal ir pusmečio", - sakė meras.

Susitikime su klaipėdiečiais dalyvavęs Palangos vicemeras, anot jo kolegų, vakar buvo pernelyg užimtas, kad galėtų išsakyti savo poziciją.

"Šiandien buvo išklausyti pasiūlymai, jie bus analizuojami ir vertinami. Tad kol kas Savivaldybės pozicijos išsakyti negalime", - tik tiek vakar perdavė Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder