Įkurs bendruomenės daržą

Įkurs bendruomenės daržą

Sodinukams ūgtelėjus ir šiltiems orams sugrįžus į pajūrį Žali.lt Klaipėdos komanda su Sulupės seniūnaičiu bei žaliuojantys aktyvūs bendraminčiai - pagalbininkai kviečia visus prisidėti įkuriant bendruomenės daržą Sulupės seniūnaitijoje.

Miesto daržas kuriamas skatinti bendruomeniškumą ir mažinti vartotojiškumą, taip pat nepamirštant edukacinės jo paskirties - vaikų supažindinimo su augalų sodinimu, priežiūra, augimu, vaisiaus užsimezgimu, brendimu bei derliaus nuėmimu. Daržas mieste - tai galimybė užsiaugint savo maistą, prisiminti tikrų daržovių skonį ir kvapą, o ne iš tolimų kraštų atvežtų, kurios dažnai neturi kuo palepinti mūsų uoslės ir skonio receptorių.

Gąsdinantys vartojimo kultūros mastai verčia susimąstyti ir ieškoti kelių, kaip mažinti šios reiškinio poveikį aplinkai. Savo maisto auginimas ne tik kad padeda išvengti bereikalingų pakuočių naudojimo, bet ir pasirinkti produktus, kurie buvo auginti nenaudojant jokių cheminių trąšų ir sunokę natūraliai. Vietinės produkcijos vartojimas taip pat prisideda prie aplinkosaugos ir dar vienoje srityje - transportavimo taršos mažinime, nes renkantis pačių užaugintą produkciją, bei renkantis ūkininkų turgeliuose vietiniuose laukuose, soduose ar šiltnamiuose užaugintas daržoves ir vaisius, išvengiame importinio, tūkstančius kilometrų nukeliavusio maisto, kurio pervežimui naudojami neatsinaujinantys gamtos ištekliai.

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti miesto daržo steigime – talkoje. Jos metu bendruomenės nariai į suformuotas mini lysves pasodins savo atsineštus įvairių daržovių daigelius, pasės sėklas - taip paklodami pamatus naujam daržo ir tarpusavio bendravimo derliui.

BŪSIME DĖKINGI IR UŽ JŪSŲ INDĖLĮ Į AUGMENIJOS GAUSUMĄ SĖKLŲ AR SODINUKŲ PAVIDALU. Susivienijimo Žali.lt nariai ir bendradarbiaujantys aplinkosaugos aktyvistai pasidalins žiniomis apie daržovių auginimą, atsakys į jus dominančius klausimus, supažindins su vykdoma aplinkosaugine veikla.

Daržo įkurtuvės numatomos gegužės 19 dieną, 18 valandą kieme tarp Nidos g. 40 ir Sulupės 13 a namų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder