Iki Jono kalnelio ves naujas dviračių takas

Iki Jono kalnelio ves naujas dviračių takas

Jau šįmet bus pradėti naujinti dviračių ir pėsčiųjų takai nuo Paryžiaus Komunos g. iki Jono kalnelio. Tam vakar bendru sutarimu pritarė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas.

"Rangovas jau yra. Bus nutiestas šiek daugiau nei pusantro kilometro ilgio takas su apšvietimu. Bus įrengti suoliukai, šiukšliadėžės. Konkursas buvo vykdytas du kartus, nes niekaip netilpome į planuotą kainą. Dabartinė rangos darbų vertė - 549 tūkstančiai eurų", - sakė Investicijų ir ekonomikos departamento Projektų valdymo poskyrio vedėjas Gintaras Dovidaitis.

Nutiesta dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpa sujungs pietinėje miesto dalyje nutiestą dviračių taką su centrine miesto dalimi - senamiesčiu. Dviračių tako dangą sudarys asfaltas, o pėsčiųjų - betono trinkelės. Taip pat bus įrengti vedimo ir įspėjamieji paviršiai, poilsio aikštelė.

Projektą įgyvendinti kainuos 602 tūkst. eurų. Iš jų 285 tūkst. sudarys Savivaldybės lėšos, o likusią dalį - Europos sąjungos parama. Tačiau ši suma sužavėjo ne visus Plėtros ir strateginio planavimo komiteto narius.

"Klausimas pamąstyti: kokios čia stebuklingos sumos? Takeliai yra gerai, bet kaina..." - stebėjosi Vygantas Vareikis.

Bendra projekto vertė užkliuvo ir kitam komiteto nariui Valdemarui Anužiui. Tačiau, jo teigimu, projekto atpiginti nepavyks dėl jau padarytų klaidų. Dėl šios priežasties komiteto nariai itin daug nediskutavo ir projektui uždegė žalią šviesą.

Projektą numatyta įgyvendinti 2018-2019 metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder