Įbauginta Klaipėda sulaukė kariuomenės pagalbos

Įbauginta Klaipėda sulaukė kariuomenės pagalbos

Pastaruoju metu Klaipėdos poilsio parke įvykę dviejų moterų užpuolimai užminė mįslę, ar siautėja tas pats nusikaltėlis, ar skirtingi asmenys. Tačiau kol į šiuos atsakymus policija ieško atsakymų, įbauginti uostamiesčio gyventojai iš karių lūpų išgavo pažadą, padėsiantį užtikrinti saugumą. Be to, veiksmų savo ruožtu imtis planuoja ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

Išgavo pažadą

Po rugsėjo 15 d. Šarlotės g. Dragūnų rajone įvykusio išpuolio prieš vežimėlyje vaiką stūmusią mamą, klaipėdietis Vytautas Ptakauskas atkreipė tame pačiame rajone įsikūrusio Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono karių dėmesį.

Tai, kad joks įtariamasis nėra sulaikytas, kaip reikiant įbaugino uostamiesčio gyventojus. Dragūnų rajone, kuriame įvyko mamos užpuolimas, gyvenantis V. Ptakauskas laišku kreipėsi į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalioną prašydamas, kad kariai užtikrintų tvarką šalia esančiame parke.

„Vakarų ekspreso“ kalbinti Dragūnų rajono gyventojai prisipažino, kad po užpuolimo jaučiasi itin nesaugiai.

Tačiau V. Ptakauskas iš karių išgavo pažadą, kuris turėtų pradžiuginti įbaugintus uostamiesčio gyventojus.

„Atsižvelgiant į pranešimus apie padidėjusį nusikaltimų skaičių Dragūnų rajone, stengsimės keisti užsiėmimų vietą arčiau vietovių, kur tai įvyko, su intencija atgrasyti nusikalstamą veiklą. Užsiėmimai ir sportinė veikla bus vykdoma tame rajone ir kariškių buvimą turėtų pastebėti civiliai (gyventojai)“, - rašoma bataliono atstovų atsakyme klaipėdiečiui.

Įrengs vaizdo kameras

Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis „Vakarų ekspresui“ komentavo, kad savivaldybė savo ruožtu taip pat planuoja imtis veiksmų, padėsiančių labiau užtikrinti saugumą mieste.

„Sunku pasakyti, kiek šiuo metu veikia kamerų, nes yra pereinamasis laikotarpis – baigiasi viena sutartis ir prasideda kita. Tačiau po dviejų savaičių visos jos jau bus sujungtos, veiks maždaug 85 kameros“, - kalbėjo M. Poimanskis.

Jis tikino, kad šį skaičių planuojama didinti papildomai - įrengti dar 29 vaizdo kameras, be to, ketinama rengti konkursą dėl dar 18 kamerų.

Naująsias kameras planuojama įrengti ir Klaipėdos poilsio parke. M. Poimanskis teigė, kad vietos, kuriose nusprendžiama įrengti vaizdo stebėjimo kameras, parenkamos policijos prašymu.

Jis patikino, kad visa filmuota medžiaga iškart atsiduria policijos pareigūnų akiratyje.

Nusikaltėlio ieško

Klaipėdos policijos pareigūnai paskelbė asmens, užpuolusio moterį Šarlotės g., fotorobotą. Skelbiama, kad policija patruliuoja poilsio parko teritorijoje ir bendrauja su gyventojais.

Įtariamojo požymiai - apie 40 metų, apie 180 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, trumpų, šviesių plaukų, pailgo veido, kalbėjo lietuviškai.

Pastebėję įtartiną ar į fotorobotą panašų asmenį klaipėdiečiai raginami nedelsdami skambinti 112 arba 8700 60853.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder