Įamžins J. Lėbarto ir A. Ramanausko atminimą

Įamžins J. Lėbarto ir A. Ramanausko atminimą

Uostamiestyje ilgam bus pagerbti Tilžės akto signataras Jurgis Lėbartas ir buvęs Lietuvos jūrų laivininkystės vadovas Alfonsas Ramanauskas. Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės Taryba pritarė sprendimui parinktose vietose įrengti atminimo lentas.

J. Lėbarto atminimo lentą su žodžiais "Šioje vietoje stovėjusiame pastate 1923-1925 m. dirbo Tilžės akto signataras, Lietuvos Šaulių sąjungos narys Jurgis Lėbartas (1879-1944)" adresu Tiltų g. 16 įrengs Mažosios Lietuvos reikalų taryba.

J. Lėbarto atminimo lentai įrengti vieta buvo renkama iš trijų variantų. Minėtu adresu pastatas pasirinktas dėl Šaulių sąjungos Klaipėdos būrio kūrimosi pradžios ir J. Lėbarto istorinės sąsajos.

O štai A. Ramanausko atminimo lenta su tekstu "Šiame pastate dirbo Lietuvos jūrų laivininkystės įkūrėjas ir ilgametis (1969-1989) viršininkas Alfonsas Ramanauskas (1929-1998)" pasirūpins Lietuvos jūrininkų sąjunga. Lenta bus įrengta adresu J. Janonio g. 24.

Įdomu tai, kad būtent šiandien J. Ramanauskui būtų sukakę 90 metų. Ta proga jūrininkai išreiškė norą atidengti atminimo lentą ant Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pastato.

Metų pradžioje vykusiame Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo suteikimo komisijos posėdyje Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža priminė A. Ramanausko biografiją ir nuopelnus.

Pažymėta, kad Lietuvos jūrų laivininkystė buvo įsteigta A. Ramanausko iniciatyva ir jo atkaklumo dėka. Taip pat pabrėžta, kad per A. Ramanausko 20 vadovavimo metų daug lietuvių kapitonų išaugo nuo paprasto jūreivio iki kapitono, išugdyta daug profesionalių jūrininkų. Atminimo lentos projektą parengė skulptorius Klaudijus Pūdymas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder